Sport

2013.11.18. 19:33

Márk zöldre verte ellenfelét

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyós újabb profi győzelmét aratta, ezúttal Szentesen nyert ko-val.

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyós újabb profi győzelmét aratta, ezúttal Szentesen nyert ko-val.

Szombaton este a televízió nyilvánossága előtt aratta újabb profi győzelmét Nagy Lajos Márk, az NYVSC-Big Boxing SE bunyósa. 

Az ötödiknél repült a törölköző

A szentesi Papp László sportcsarnok adott otthont a Ferobox Event újabb boksz­gálájának, amelyen Nagy Lajos edző, menedzser és édesapja tanítványa valóban gálázott a középsúlyú találkozón. Az eredetileg hat menetre tervezett összecsapáson Márk ellenfele a debreceni Zöld Ferenc volt, aki ugyan rosszabb mutatókkal bír (17 győzelem és 19 vereség), ám rutinos bunyós, aki számos külhoni ringben (Kanadában, Svédországban) is bokszolt.

Hamar kiderült, hogy ez a nap nem a debrecenié, mert Márk fokozatosan bemelegedve végig irányította a küzdelmet. Jól mérte fel az ütőtávot és remekül dolgozott fejre és testre egyenesekkel, horgokkal, minden technikát bemutatott. Látható volt, hogy ez a meccs (miként Márk korábbi kilenc találkozója) idő előtt véget fog érni. Az ötödik menet kezdete előtt Zöld edzője jelezte is a törölközővel, hogy vége, ennyi volt, így a huszonhárom esztendős, testnevelő-edző szakos főiskolai hallgató Márk technikai ko-val gyűjtötte be immáron tizenhatodik skalpját.

Címmérkőzésre készül

– Ma éreztem a bunyót, szerintem nagyon jól ment, mert ki tudtam bokszolni, ami bennem volt. Úgy érzem, maradt bennem energia, képes lettem volna ugyanezt nyolc meneten át bokszolni, annak ellenére, hogy most hat menetre készültünk fel. A következő évben jöhet a magyar-bajnoki címmérkőzés, de szeretnénk egy nagyobb világszervezetnél is valamilyen nemzetközi címért bokszolni – értékelte a meccset Márk a Sport tévé közvetítésében, és említette közelgő terveit is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!