Sport

2013.11.14. 14:20

Nem akarnak padlót fogni

A hosszú idegenbeli portyázás után vasárnap a Kecskemét ellen végre itthon játszik a Marso-NYKK férfi kosárlabdacsapata.

A hosszú idegenbeli portyázás után vasárnap a Kecskemét ellen végre itthon játszik a Marso-NYKK férfi kosárlabdacsapata.A hét idegenbeli meccsét hat vereséggel és egy győzelemmel zárta a Marso-NYKK, de ha már így alakult, akkor az a legfontosabb, hogy a nyíregyházi élvonalbeli férficsapat legutóbbi, zalaegerszegi mérkőzésén született meg a siker.

Tehát a játékosok pozitív élménnyel várhatják a hazai premiert, amely vasárnap (kezdés 18 órától) az újonc, ugyanakkor kiválóan teljesítő (nekik győzelemből van hat és vereségből egy) Kecskeméti TE ellen esedékes. Méghozzá a bujtosi csarnok olyannyira vadonatúj parkettáján, hogy azon az első lépéseket szinte a két csapat kosarasai fogják megtenni.

– Nagyon vártuk már a hazatérést, hiszen hosszú és fárasztó sorozat van mögöttünk – mondta az első itthoni fellépés kapcsán az NYKK csapatkapitánya, Mohácsi Máté. – Az idegenbeli turnénk úgy sikerült, ahogy; lehetett volna jobb is a mérlegünk, de akár rosszabb is, hiszen kevesen gondolták volna, hogy hat vereséget követően éppen a Zalaegerszeg otthonában sikerül nyernünk. Kezd összeállni a csapat, idő kell ahhoz, hogy a legfrissebb szerzeményünk, Bam Doyne teljesen beépüljön, de pozitív a hozzáállása, és bár a korábbi nyíregyházi időszakából a jelenlegi keretből csak én voltam a csapattársa, összességében nem ismeretlen számára a közeg. Fontos, hogy sikerélmény van mögöttük, a Kecskemét ellen pedig szeretnénk megduplázni a győzelmeink számát. Ellenfelünk ragyogóan rajtolt, de a mi otthonunkban nem tartom őket jobb csapatnak nálunk. Feltett szándékunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, reméljük, sok szurkoló segít majd ebben nekünk.

Aztán, hogy mennyire lesz előny a hazai pálya, az majd kiderül, hiszen jelen állás szerint a parketta elkészül a meccs kezdetéig, sőt a hitelesítés is megtörténhet, de a nyíregyháziak jó, ha egy dobóedzésen vehetik majd birtokukba a felújított létesítményt.

A vasárnapi NB I. A csoportos összecsapást szokás szerint a két csapat U23-as korosztályos legénységeinek mérkőzése előzi meg, a kettő között pedig a Nyírsuli és a Gombi KS gyermek korosztályos fiú csapatai játszanak kétszer húsz perces bemutató-mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!