Sport

2013.11.26. 14:50

Szabó Attila - Aticar - és a Mikulás Trophy

Riport Szabó Attilával, a Bács Trophy szervezőjével, aki most versenyzőként vesz részt a Mikulás Trophy-n.

Riport Szabó Attilával, a Bács Trophy szervezőjével, aki most versenyzőként vesz részt a Mikulás Trophy-n.November 30, és December 01. között, Bér település központtal, /Bér- Bercel - Acsa - Szirák - Vanyarc körzetében/ lesz a Mikulás Trophy. Ezen most, mint versenyző is részt veszel. Milyen versenyautóval is indulsz ezen a festői környezetben megrendezett versenyen, és mit lehet tudni róla?

- Ez egy Jeep Proto 404. Mi így hívjuk… a Jeep építő Mester Veress Gábor munkája. 5.2 V8 motor, egy verseny célokra épített automata váltó, Robur terepváltó, és Unimog 404 portál hidak vannak benne.

Az autó érdekessége, hogy mind a 4 kereke kormányozható. 2 éve épül mondhatni folyamatosan, talán lassan kész is lesz. (nem, soha nem lesz kész).

Trophy szervezőként vagy versenyzőként érzed magad jobban? Illetve, mióta vagy jelen ebben a sportágban?

- 97-óta vagyok benne ebben a közegben, 2006-óta szervezőként. Azért azt elmondhatom, hogy rendezni sokkal nehezebb dolog, mint versenyezni.

Milyen eredménnyel lennél megelégedve vasárnap a verseny végén?

- Ha végigmennénk…

Több ilyen jellegű esemény is zajlik az országban. Milyen érvek szólnak amellett, hogy itt Bér és környékén veszel részt a rendezvényen?

- Nagyon régen is versenyeztem már itt, és szívesen visszamennék… Emlékszem egy nagyon hideg versenyre -20 fok volt. Remélem, most azért ezt megússzuk…

Eredményeidről, illetve 2014-es terveidről mesélnél?

- Az elmúlt 15 évben sok minden történt. Az UAZ-tól a G Mercin át, a mostani Proto autóig. 2004-ben sikerült Bükki Trophy bajnokságot nyernünk, profi kategóriában. (akkor még csak két kategória létezett.)

Ez körülbelül, a mostani Északi bajnokságnak felel meg. Aztán 2008-ban 3. hely a Bács Tropy-n, majd 2009-ben sikerült bajnokságot nyernünk ebben a sorozatba. 2014-ben szeretnénk minél több versenyen indulni…

Verseny infó: www.csapassunk.hu

- Hajósi Miklós –

www.hajoka.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!