Sport

2013.12.04. 10:19

Magas színvonalon – huszadszor

A Móricz Zsigmond iskolában nemzetközi röplabda tornát rendeznek a hét végén.

A Móricz Zsigmond iskolában nemzetközi röplabda tornát rendeznek a hét végén. Igyekeztek megadni a módját a jubileumi, immár XX. Móricz Kupa leány röplabda tornának. Illés Zoltán, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója, Moravszki Gyuláné testnevelő tanár, valamint Lipták Lajos, az oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke közös sajtótájékoztatón adta hírül: a nyíregyházi létesítményben szombat, vasárnap esedékes – a város által kiemelten kezelt – eseményen négy csoportban, tizenkét együttes lép színre.

A házigazda Móricz DSE-Nyírsuli címvédőként a cseh Prága, illetve az MTK társaságában kezdi a küzdelemsorozatot, míg az iskola második számú gárdája a román Nagyváraddal, és Kecskeméttel viaskodik a továbbjutás érdekében. A szlovák Eperjes, valamint az ugyancsak román Szatmárnémeti képviseli a határon túli kontingest, de megmutatja magát a Békéscsaba, a Vasas mellett a megyeszékhelyi Bem-iskola tehetségeit tömörítő csapat is.

A vendégek minél színvonalasabb kiszolgálása érdekében külön programokról is gondoskodtak a szervezők. Így a legkorábban, már csütörtökön érkező prágaiak a nyíregyházi nevezeteségekkel ismerkedhetnek – miközben az Állatparkba is ellátogatnak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!