Sport

2014.01.30. 15:29

Tovább mélyítették a magyar-lengyel barátságot

 A lengyel testvérvárosi labdarúgócsapat, a Resovia Rzeszów szurkolói csoportjának meghívására a Spartacus 1928 Egyesület tagjai közül harminchatan egy kispályás teremlabdarúgó tornán vettek részt az elmúlt hétvégén Rzeszowban. – tájékoztatta lapunkat dr. Teschmayer Gábor, a Spartacus 1928 Egyesület elnöke.

 A lengyel testvérvárosi labdarúgócsapat, a Resovia Rzeszów szurkolói csoportjának meghívására a Spartacus 1928 Egyesület tagjai közül harminchatan egy kispályás teremlabdarúgó tornán vettek részt az elmúlt hétvégén Rzeszowban. – tájékoztatta lapunkat dr. Teschmayer Gábor, a Spartacus 1928 Egyesület elnöke. A találkozón tizenkét csapat indult, közülük több a helyi Resovia szurkolói csoportjaiból alakult. A nyíregyháziak és a jelentős létszámú, házigazda rzeszowiak mellett az Lks Lódz drukkerei száz, a Stal Sanok szurkolói huszonöt, a Wisla Krakkó fanatikusai tíz fővel képviseltették magukat.

Az egyesület tagjai január 24-én, pénteken érkeztek meg Lengyelországba: az első nap városnézéssel egybekötött, éjszakába nyúló közösségépítéssel telt. Szombat reggel kilenc órakor elkezdődött a torna, amelyen a hazaiak dominanciája érvényesült. A csarnok tele volt szurkolókkal, akik szenvedélyesen, de nagyon békésen és nagy barátságban buzdították csapataikat. A Spartacus 1928 együttese tisztes helytállást követően búcsúzott a tornától.

A nyíregyházi csapatot a lengyel barátaink „Nyíregyháza-Nyíregyháza” szurkolással búcsúztatták, amire a nyíregyházi brigád a Resoviát köszöntő lengyel rigmussal felelt. A két napban tovább mélyült a baráti kapcsolat a Resovia szurkolóival, de jó hangulatú beszélgetéseket folytattunk a lódziakkal is, akik jelezték, hogy szívesen részt vennének a március elején, Nyíregyházán megrendezésre kerülő nemzetközi szurkolói focitornán.

Összességében elmondható, hogy az ilyen jellegű kapcsolatokon keresztül hosszan fenntartható, élő barátságok alakulhatnak ki közösségek és személyek között is, erősítve a magyar-lengyel évezredes testvéri viszonyt-így dr. Teschmayer Gábor.

- KM -

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!