Sport

2014.02.19. 11:18

Ledobhatják a láncot

A Fatum-Nyírsuli-NRK idegenben kezdi a negyeddöntőt: megszorongatná az esélyes TF-Budapestet.

A Fatum-Nyírsuli-NRK idegenben kezdi a negyeddöntőt: megszorongatná az esélyes TF-Budapestet.Az ősrégi, elkoptatott közhelyet citálva: a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapatának az égvilágon semmi vesztenivalója nincs a bajnoki negyeddöntőben. A TF-Budapest elleni, egyik fél három győzelméig tartó párharcban a nyíregyházi egylet „ledobhatja a láncot”, magyarán különösebb teher nélkül szerepelhet.

Az alapszakaszban csupán a címvédő Vasassal szemben – kétszer – kapituláló fővárosiak második, míg a szabolcsiak ötödik helyen biztosították részvételüket a felsőházi rájátszásban, eme tény már meglehetősen árulkodó az esélyeket illetően. Mindazonáltal a Balázs-gárda nem akar csütörtököt mondani a soros partin, noha idegenben nem lesz egyszerű megizzasztani a házigazdát.

– A józan ész azt mondatja velem, a párharc favoritja a budapesti csapat - szögezte le Balázs István, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Az elvárásom a lányokkal szemben: ne három mérkőzésen dőljön el a továbbjutás. érjük azt el, hogy a TF legalább kétszer jöjjön el Nyíregyházára. A hét végén, Békéscsabán, a helyszínen láttam a Magyar Kupa bronzmeccsén a budapesti együttest, újra meggyőződtem játékerejéről. Ettől függetlenül az ellenük eddig lejátszott négy találkozó közül két alkalommal nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, 3:1-re, illetve 3:2-re szenvedtünk vereséget.

Szeretném, ha így folytatnánk, és nem feltartott kézzel lépnénk pályára.Hozzáteszem, dolgunkat nem egyszerűsíti, hogy a maródiak listájára, Sitku Tamara és Hengsperger Anna mellé feliratkozott Berényi Eszter, aki vállsérülés miatt hiányzik.

Már most nem árt megjegyezni, a második összecsapást szombaton rendhagyó időpontban rendezik Nyíregyházán: a bujtosi csarnokban 13 órakor feszülnek egymásnak a csapatok.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!