Sport

2014.02.02. 11:26

Török táborozás hat edzőmeccsel

Lucsánszky Tamás olyan csapattal szeretne hazatérni, amelyben minndenki tudja majd a feladatát.

Lucsánszky Tamás olyan csapattal szeretne hazatérni, amelyben minndenki tudja majd a feladatát. Vasárnap reggel lázas pakolásban voltak a Nyíregyháza Spartacus focistái, hiszen nekivágtak a törökországi edzőtáborozásnak. Bécsig a csapat buszával utazik, este hét előtt száll fel az Antalyába tartó repülőgép, ami a tervek szerint este 11 körül landot, ezt követően a csapat tagjai elfoglalják helyüket a szállodába, hogy hétfőn frissen kezdjék meg a tíz napos, edzőmeccsekkel színesített tréningezést.

Zajcz István szertáros nem bízott semmit a véletlenre, már szombaton összepakolta az útiholmit. Volt dolga rendesen...

- Három alumínium ládába és öt nagy kerekes sporttáskába került az a négyszáz kilónyi felszerelés, amelyet feladhatunk., Ez nem lett volna elegendő, ezért a játékosok amit tudtak, még a saját húsz kilós csomagpoggyászukba is feladták. A leeresztett labdákat és ivókulacsokat egy nagy labdatartó hálóba raktuk. Remélem semmit sem hagytunk itthon. A szállodában egyébként mosnak is, így minden nap frissen mosott felszerelést kaphatnak a srácok- mondta érdeklődésünkre Pista bá.

Úgy néz ki, hogy parádés körülmények között készülhetnek majd a játékosok. nem véletlenül, hiszen Krizán Sándor technikai vezető már októberben kiutazott Antalyába és akkor lefoglalta a szállodát.

- A Topkapi Palace hotel az egyik legjobb szálloda a környéken, a repülőtértől mintegy húsz kilométerre, közvetlenül tengerparton található – kezdte a helyszín bemutatásával Krizán Sándor. - Ott lesz még pár napig a Haladás is, a tervek szerint a Dunaújváros is itt készült volna, végül máshova mennek. Rajtunk kívül még több három csapat készül majd itt a bajnoki folytatásra. Mindenkinek remekül felszerelt külön szobája lesz, az ellátás all inclusive. A szállodában egy nagy konditerem, törökfürdő, uszoda is van és ami a legfontosabb: három füves edzőpálya, így a tréningekre nem kell utaznunk. Az edzőmeccseket egy tíz percnyire található tízpályás központba szerveztük le. Amennyiben rossz idő lenne, mondjuk két napig esne az eső, akkor ebben az edzőközpontban mi térítés nélkül edzhetünk, mert ez benne van a szállodai költségben. Hat mérkőzést terveztünk, ötnek már meg van az ellenfél. Cseh, román, szerb és bolgár csapatokkal meccselünk, első és második ligásokkal. A találkozók időpontjai és esetleg az ellenfelek még változhatnak, ami gyakorta előfordul az ilyen edzőtáborozásokon, ám remélem, hogy minden a forgatókönyv szerint fog alakulni.

A tervek szerint naponta két edzés lesz, délelőtt és délután. Szerdára és szombatra, valamint jövő keddre van lekötve két-két edzőmeccs. A csapattal utazik Nagy Enikő pszichológus, esténkét csoportos foglalkozáson készítik majd fel magukat fejben is a játékosok a nehéznek ígérkező tavaszi menetelésre.

 

Ami a repülőre került

 

3 garnitúra meccs szerelés (fehér, piros és kék, mez, nadrág, sportszár)

 

2 garnitúra melegítő

 

2 garnitúra anorák

 

4 garnitúra edzőpóló

 

3 garnitúra edző sportszár

 

3 garnitúra megkülönböztető

 

2 garnitúra 3/4-es nadrág

 

40 focilabda

 

edzéskellékek (bólyák, rúdak, gátak)

 

Az utazók

 

Sándor István szakmai igazgató, Lucsánszky Tamás vezetőedző, Krizán Sándor technikai vezető, Téglási Gábor kapusedző, György Rolland erőnléti edző, Zákány László masszőr, Zajcz istván szertáros, Nagy Enikő pszichológus. Játékosok: Bajzát Péter, Benkő Balázs, Csordás Szabolcs, Gengeliczki Gergő, Huszák Tamás, Jánvári Gábor, Kákonyi Dániel, Molnár Marcell, Ovszijenko Volodimir, Paku Roland, Patály János, Pákolicz Dávid, Perger Bence, Polényi Gábor, Reznek Donát, Rubus Tamás, Sándor István, Sazthmári Sándor, Szilágyi Péter, Szokol Zsolt, Törtei Tamás, Ulvicki Mihály, Rezes László. A névsorban nem szerepel Balogh János, aki a válogatott keret tagjaként már Belekben készül, is az utolsó három napon csatlakozik majd társaihoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!