Sport

2014.02.02. 10:46

Újra tudja, milyen is 220 felett

Bakosi Péter lemásolta két évvel ezelőtti teljesítményét, ami idei első produkciónak kiváló volt.

Bakosi Péter lemásolta két évvel ezelőtti teljesítményét, ami idei első produkciónak kiváló volt.Sérüléséből felépülve idén először versenyzett Bakosi Péter, és az atlétikai fedett pályás Budapest-bajnokságon mindjárt be is állította egyéni legjobbját. Ami annyit tesz, hogy a két évvel ezelőttihez hasonlóan 220 centit teljesített a Nyírsuli magasugrója.

Magasugrásban magyar sportolók ritkán járnak ilyen magasságban (az elmúlt két esztendőben konkrétan senki...), az évkezdet biztató, ha Pétert elkerülik a sérülések, akkor nem elérhetetlen az erre az évre kitűzött cél, vagyis a szabadtéri felnőtt Európa-bajnokság, amelyet Zürichben rendeznek.

Ami pedig a szombati versenyt illeti, az édesapja, Bakosi Béla által edzett 20 éves sportoló 210-en szállt be a versenybe (elsőre vitte), a 215-ön viszont megszenvedett, harmadikra ugrotta át. A 220 centi teljesítése után 223-on is akadt három jónak mondható, ám érvénytelen kísérlete. Senkinek sincs kétsége afelől, hogy az egyéni csúcsot jelentő magasság is meglesz. Inkább előbb, mint utóbb.

Ja, ez a teljesítmény nyilván elsőséget ért a Syma-csarnokban rendezett viadalon.

- Bodnár Tibor -

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!