Sport

2014.03.18. 12:02

Nowitzki egykori társával jönnek

Bruno Sundov személyében NBA-t is megjárt kosarast is bevet a Jászberény szerdán az NYKK ellen.

Bruno Sundov személyében NBA-t is megjárt kosarast is bevet a Jászberény szerdán az NYKK ellen.

Nem kezdte jól az alsóházi rájátszást a Marso-NYKK, amely első három mérkőzését elveszítette, abból kettőt hazai pályán. Szerdán (kezdés 17 órakor) következik az újabb itthoni fellépés, ezúttal a Jászberény ellen. A nyíregyházi férficsapat négy győzelemnyi távolságból követi az előtte állókat, a hátrány ledolgozására kilenc mérkőzés maradt. Van-e még remény a minimális előrelépésre, vagy szép lassan bele kell törődni, hogy a bentmaradásról döntő pároscsatát kedvezőtlen helyzetből kezdi majd a társaság?

– Tény, amellett, hogy mi is gyengélkedünk, a többi eredmény sem alakult számunkra kedvezően az utóbbi időben, így tovább romlott a helyzetünk – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Feladni azonban nem fogjuk, amíg van remény, addig küzdünk. Számunkra egyetlen mérkőzés sem lesz tét nélküli, ha másért nem azért, hogy fel tudjunk készülni az esetleges osztályozóra. Csapatunk formája nem túl jó, nem csattanunk ki az önbizalomtól sem, de erőt kell merítenünk a körmendi mérkőzés egy részében nyújtott védekezésből, és abból, hogy a Szeged ellen is sikerült néhány perc alatt felzárkóznunk. Sérülések is nehezítik a helyzetünket, azt például még nem tudom megmondani, hogy egyetlen igazi palánk alatti emberünk, Matija Poscic tudja-e vállalni a játékot.

A horvát center szerepe azért is lenne fontos, mert a Jászberény hasonló poszton egy olyan honfitársát veti be, aki megjárta az NBA-t is. A februárban igazolt Bruno Sundov 1998 és 2005 között szerepelt az észak-amerikai kosárlabda-ligában, olyan csapatokban, mint a Dallas Mavericks (1998-2000) az Indiana Pacers (2000-2002), a Boston Celtics (2002-2003), a Cleveland Cavaliers (2003) és a New York Knicks (2003-2005). Dallasban csapattársa volt a máig ott játszó Dirk Nowitzki is, Bostonban pedig Paul Pierce. Ezen klubok mellett Sundov nacionáléjában kétségkívül jól mutat a Jászberény neve, ám az igaz, a 221 centis, 109 kilós játékosnak 34 évesen is aligha a magyar élvonal alsóházában lenne a helye...

(A teljes cikk elolvasható a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. március 19-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!