Sport

2014.04.02. 18:05

Bringára fel, itt a tavasz!

Nyíregyháza - A ViniBike egyesület alapelvei a legfontosabb emberi értékek.

Nyíregyháza - A ViniBike egyesület alapelvei a legfontosabb emberi értékek.

A Magyar Kerékpáros Szövetség ponttáblázatán 24 csapatból a középmezőnyben végzett a nyíregyházi ViniBike Kerékpáros SE. Az egyesület tagjai több mint 50 versenyen vettek részt az elmúlt évben,több mint 140 ezer kilométert tekertek együtt. Nyíregyházán és a megyében 12 kerékpáros programban voltak jelen, fő, vagy társszervezőként.

- Ha valaki azt mondta volna nekem az elmúlt esztendő elején, hogy a szezonban 94 dobogós helyezést „tekerünk össze”, biztosan kétkedve fogadom - kezdte visszapillantását a tavalyi szezonra Vinnai Zsolt, az egyesület elnöke és versenyzője. – Mégis így történt, sőt a medálok száma majdnem duplája az előző évinek, raádásul nyolc olyan helyezést szereztünk, amit országos bajnokságon értek el a versenyzőink. Főleg a triatlon szakosztály tagjai diadalmaskodtak a bajnoki helyezésekben, országúti szakágban pedig Dallos Dániel ért el a serdülők között két bajnoki címet.

– A ViniBike egyesület alapelvei a legfontosabb emberi értékek: az összetartás, becsület, kitartás, egymás segítése, a másikra való odafigyelés, edzésen kívül is! Egy csapat akkor jó, ha az adott célon túl is tudnak közös programokat szervezni és egy irányban gondolkodni. A kerékpárversenyzésről az a téves kép alakult ki, hogy egyéni sport. Az országúti kerékpározás azonban csapatmunka.

– A tavasz új célokat és feladatokat hozott az egyesületünk számára - tért rá az idei tervekre Vinnai Zsolt. – Ebben az évben két nagyobb rendezvényünk lesz Nyíregyházán. A versenyeken kívül a Zöld Kerék Alapítvánnyal szervezünk majd kerékpártúrákat, ahová eljöhetnek azok is, akik nem versenyszerűen bringáznak, de szeretnek két keréken kirándulni.

Egyébként pedig minden újságolvasót biztatunk arra, hogy kerékpározzon, hiszen amellett, hogy egészséges mozgásforma, egyúttal környezetkímélő. A bringa kiváló rekreációs eszköz, egyre többen használják városunkban is. Ha viszont a hétköznapi használattól komolyabban gondolja valaki, az keresse a közös edzéseinket, amiről a vinibike.hu weboldal fórum oldalán olvashatnak - tudatta még Vinnai Zsolt.

KM

További részletek a www.kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 3-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!