Sport

2014.04.10. 16:59

Hajrá Nyíregyháza, és sport!

Nyíregyháza -Megnyitották a nyíregyházi sportolók relikviáit bemutsató tárlatot, amely május 8-ig tekinthető meg.

Nyíregyháza -Megnyitották a nyíregyházi sportolók relikviáit bemutsató tárlatot, amely május 8-ig tekinthető meg.

Immár megtekinthető a Nyíregyházi sportolók-sportoló nyíregyháziak címet viselő kiállítás, amelynek a Plaza Galéria és Fotóstudói terme ad otthont. A Nyírsuli Kft. és a Nyíregyházi Városi Diáksport Egyesület szervezésében meghirdetett tárlat hivatalos megnyitásán Jászai Menyhért, a megyeszékhelyi alpolgármestere méltatta a kezdeményezést. A városi elöljáró a „Hajrá Nyíregyháza, hajrá sport" – felkiáltással indította beszédét.

A Nyírplaza első emeletén közszemlére tett relikvíák kapcsán megjegyezte: nem csupán az élsport számít, a piramis alja legalább ennyire lényeges, magyarán a helyi állócsillagok mellett a gyerekek mozgására nevelése, buzdítása legalább ennyire fontos tényező.

Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője megemlítette, a bemutatóteremben látható emléktárgyakon kívül jóval több sportereklye halmozódott fel, amit természetesen mielőbb a nagyközönség elé tárnak. Na és a Nyírsulinak volt, van és remélhetőleg a jövőben is lesz, mégpedig minél több olyan versenyzője, képviselője, akiknek meze, cipője, érmei gyarapíthatják a gyűjteményt.  Annál is inkább, mert a 2016-ban, a riói ötkarikás játékokon elképzelhető, hogy az egyesület négy olimpikont „vethet be” – a Nyíregyházi VSC pedig egyet. Vagyis, miden korábbinál nagyobb létszámú különítmény viheti a város jó hírét.

Az Észak-Alföldi Sajtóklub Egyesület által támogatott kiállítás május 8-ig 9-21-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!