Sport

2014.04.24. 10:22

Jól mondták: Sanka megfogta!

Tiszakóród - Nem is egyszer, mindjárt három tizenegyest hárított a tiszakóródi kapus a Vásárosnamény elleni meccsen.

Tiszakóród - Nem is egyszer, mindjárt három tizenegyest hárított a tiszakóródi kapus a Vásárosnamény elleni meccsen.

Az élet apró örömei. Noha a Tiszakóród nagy zakót nézett be Vásárosnaményban - Juhász Sándort senki nem állíthatja pellengérre az öt kapott gól miatt. A kapusa három tizenegyest hárított az ominózus mérkőzésen, vagyis még katasztrofálisabb csapástól mentette meg a megyei másodosztályú futballcsapatot.

A Kelet-Magyarország csoportban szereplő egylet cerberusa egyébiránt szinte kirobbanthatatlan a ketrec elől, ráadásul a büntetőölő titulust is besöpörheti, elvégre nem először domborított nagyot ebben a műfajban.

Ebben az idényben valamennyi meccsen ő védett, míg az előző évadban - eltiltás miatt - egyetlen árva fellépésről hiányzott, miközben a Kóród ellen megítélt hat tizenegyesből négyet megfogott!

– A jelenlegi a bajnokságban háromnál tartok, de azt nem hittem volna, hogy ezt egy meccsen produkálom - summázta a történteket Juhász Sándor. Más tészta, ha mindez valamelyik jegyzett európai bajnokságban történik, hetekig le sem szállnának a témáról... A tiszakóródi titán viszont egyáltalán nincs beájulva magától.

– Járok a mérkőzésekre, szoktam nézni, hogy a játékosok hogyan végzik el a ,,tiziket”, amit, igyekszem megjegyezni. Első szándékból szoktam eldöntöm, hogy melyik sarokra megyek el, persze szerencse is szükséges hozzá, mert nem véletlenül tartják úgy: tizenegyeset védeni nem lehet, csak rosszul rúgni.

Annál is inkább, mivel a kapus nagyon ki van szolgáltatva ilyenkor. Naményban negyedóra alatt ítélték meg ellenük a három tizenegyes, amit három különböző játékos végzett el.

- Az első kettőnél sikerült eltalálni a sarkot, kiütöttem a labdát, a harmadik előtt már meditáltam azon, hogy valami mást kellene csinálni. Aztán maradtam a megszokott megoldásnál. Ránéztem a hazai játékosra, megérzésre a bal oldalra mentem el, a labda pedig odajött. A csapattársak örültek, mondogatták, hogy ,,Sanka meg fogod fogni, ,... Hallottam, hogy a nézők szerint nagyképűen rúgták a büntetőket, én ezt nem tudom eldönteni, és azt hiszem, nem is nekem kell magyarázkodnom. Hozzáteszem néhány ziccer is elakadt bennem, de hát ez a dolgom, ezért állok ott.

Noha Juhász Sándor mindennek nevezhető, csak öregnek nem, zsenge kora (kapusként mindenképp, előtte a pálya...) dacára tudja, mit akar.

– Szeretnénk magasabb osztályban szerepelni, már volt érdeklődés, legutóbb a télen is. Előbb-utóbb talán eljön az idő a váltásra. Egy komolyabb ajánlaton lehet, elgondolkoznék. A megye kettőben viszont biztos, hogy nem igazolok más csapathoz, nem látom értelmét.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!