Sport

2014.05.24. 10:49

Dávid ismét legyőzte riválisait

Tab - Egyéniben és csapatban is remekeltek a Mérk Kinizsi SE erőemelői a RAW országos bajnokságon.

Tab - Egyéniben és csapatban is remekeltek a Mérk Kinizsi SE erőemelői a RAW országos bajnokságon.A várakozásnak megfelelően jól szerepeltek a Mérk Kinizsi SE versenyzői a közelmúltban Tabon rendezett RAW ifi, junior, felnőtt és master erőemelő bajnokságon. A mérkiek egyéniben és csapatban is remekeltek, hiszen tizenegy egyéni és öt csapatban szerzett éremmel tértek haza és kilenc rekordot állítottak fel.

 

Valamennyi korosztályban

A mérkiek tizenketten indultak és valamennyi korosztályban képviseltették magukat. A legkiemelkedőbben Rácz Dávid szerepelt, aki ifi létére a juniorok és a felnőttek mezőnyében is az élen zárt a 74 kilósok között. Ifiben és juniorban magabiztosan állított fel új rekordokat, a felnőtteknél nagy harcot vívott a jászladányi Béres Zsolttal. Guggolásban harmadik kisérletével 173 kilós rekorddal nyert, a fekvenyomásban korábbi sérülését még érezve ugyan elmaradt a csúcstól, ám felhúzásban a 221 kg a rekord beállítását jelentette, összetettben viszont a 536 kiló már új csúcs.

Dávid így a három korosztályban kilenc országos rekordot írt át, és mivel a felnőtteknél fekvenyomásban is ő érte el eddig legjobb magyar eredményt, a hazai mezőny mindhárom korosztályában és mindhárom fogásnemében ő teljesítette eddig a legnagyobb súlyokat.

A felnőtt 74 kilóban a második helyért volt nagy csata, itt végül ifjabb Szűcs Sándor utolsó gyakorlatánál az utolsó öt centiméter kifogott a mérkin, így neki jutott a bronzérem, Béresnek pedig az ezüst.

Az ifik 83 kilós kategóriájában Szakács Bence nyerte az összetettet, a 478 kg ennek a korosztálynak az abszolút sorrendjében a harmadik legjobb eredmény volt. A junior 93 kilósoknál Eszenyi Dénes hatalmas egyéni csúccsal (245 kg) végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A masterseknél az 59 kilósoknál Görög László (315 kg), a + 120 kilósoknál Aradi Ferenc (385 kg) végzett az élen.

Ami a csapatversenyeket illeti, a felnőttek az első, a mastersek a második, az ifik és a juniorok pedig a harmadik, helyen zártak. A csapatbajnoki küzdelemben a Wilks pontszámítás alapján a Mérk Kinizsi SE ezüstérmes lett.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!