Sport

2014.05.03. 11:15

Felszabadultan, de összpontosítva

Nyíregyháza - Vasárnap este a bajnoki címre még áhítozó egriek vizitálnak a bujtosi csarnokban.

Nyíregyháza - Vasárnap este a bajnoki címre még áhítozó egriek vizitálnak a bujtosi csarnokban.

Idegeskedjen az, akinek még kell! Vasárnap este a házigazda Nyír-Flop Holding Nyíregyháza férfi kézilabdázói nyugodtan várhatják az NB I.B-es bajnokin az egrieket. Ugyanis a hazaiak számára már szinte véget ért a bajnokság, a legutóbbi, népligeti győzelemmel a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül levakszolták magukat a dobogó harmadik fokára. Annál nagyobb a tét a hevesieknek, akik legutóbb hazai pályán kaptak ki a rivális balmazújvárosiaktól, akik így egy pont előnnyel vezetik is a tabellát. Az egrieknek így már kevés reménye maradt a bajnoki címre, és hogy ez a halovány megmaradjon, nyerniük kellene Nyíregyházán, hsizen az újvárosiak szombaton bizonyára behúzzák a Mizse KC elleni kötelezőt.

A vasárnap pályára lép két együttes őszi, egri meccsét a házigazdák nyerték 32-22-re, így van miért visszavágnia a bronzérmes nyíregyháziaknak. Azon a meccsen még a nyírségieknél játszott, vasárnap viszont az egri színekben lép pályára Szűcs Balázs mellett még Pereverzia Mihály kapus is volt nyíregyházi csapat tagja.

- Csak papíron nincs tétje a mérkőzésnek, hiszen a bronzéremtől függetlenül mint mindig, most is nyerni szeretnénk. Felszabadultan játszhatunk, ám végig koncentráltan kell küzdenünk, mert egy nagyon jó csapat lesz a vendégünk. Nem szabad kiengednünk, mert akkor könnyen beleléphetünk egy nagy pofonba. Ezt nem szeretnék, azt viszont igen, hogy azok, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, most többet játszhassanak. Emellett olyan védekezési elemeket élesben kipróbálhatunk majd, amiket az eredményességet figyelembe véve eddig nem tehettünk meg - vélekedett Varga Zsolt, a nyíregyháziak szakmai igazgatója.

Az NB I-es helyosztók miatt a gyöngyösiekre nem számíthatnak a nyíregyháziak, miként Tarnavölgyi Gergelyre. A többiek egészségesek és kellően motiváltan várják a vasárnap esti találkozót.

- KM-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!