Sport

2014.05.21. 10:50

Több mint kétezren rúgták a lasztit

Nyíregyháza - A grassroots világnapján benépesültek a nyíregyházi stadion pályái.

Nyíregyháza - A grassroots világnapján benépesültek a nyíregyházi stadion pályái.

Szerda délelőtt lelkes fiatalok rúgták a bőrt a nyíregyházi városi stadion pályáin. Az ovisok a centerpálya gyepén, az iskolások a műfüves és salakos játékterek játszottak a Grassroots világnapján. A grassroots a nem profi, az amatőr, vagy szabadidős labdarúgás összefoglaló elnevezése, ebbe az ovisoktól az öregfiúkig minden korosztály beletartozik.

- A nemzetközi labdarúgó szövetség döntés alapján minden esztendőben a Bajnokok Ligája döntőjének hetén a szerda a Grassroots világnapja. Jó érzés látni ennyi gyereket focizni, bízom benne, hogy valamennyien jól érezték magukat - hangsúlyozta ki Petrika Ibolya, a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bizottságának menedzsere.

- Örömteli, hogy ennyi gyerek vett részt ezen az eseménye. Harminckilenc óvoda száznegyvenöt tizennégy általános iskola harmincnyolc csoportja rúgta a labdát- fűzte hozzá ifjabb Szilvási István, a rendezvényt szervező Monbebé Alapítvány munkatársa.

Az ország legnépesebb ilyen rendezvényét a díjátadó zárta, valamennyi résztvevő érmet és labdát kapott ajándékba. A díjkiosztásban Lucsászky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, valamint a csapat néhány tagja is segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!