Sport

2014.06.17. 16:34

Amikor a védőből is előbújik a csatárösztön

Nyíregyháza - Az én világbajnokságom: Gengeliczki Gergő, a Nyíregyháza Spartacus futballistája.

Nyíregyháza - Az én világbajnokságom: Gengeliczki Gergő, a Nyíregyháza Spartacus futballistája.

Jobban örül-e a védő a gólnak, ha védőtársa fejeli? A németek hátvédjének, Mats Hummelsnek a portugálok ellen szerzett találata kapcsán erre is kíváncsiak voltunk akkor, amikor Gengeliczki Gergőt eddigi világbajnoki élményeiről faggattuk. Hiszen a Nyíregyháza Spartacus bekkje is fel szokta találni magát az ellenfél kapuja előtt.

– A védő számára mindig külön esély a gólszerzésre a szöglet- és a szabadrúgás, ilyenkor belőlünk is előbújik a máskor elfojtott csatárvéna – mondta Gengeliczki Gergő. – Meggyőzően futballoztak a németek, bár túlságosan boldog nem voltam a hétfői mérkőzésen látottaktól, hiszen a latinos futball híveként inkább a portugáloknak szorítottam volna, de hamar kiderült, hogy egyértelműen a németek a jobbak. Cristiano Ronaldo halványabb teljesítményét nem bírta el a csapata. Amúgy pedig az olaszok a fő kedvenceim, számomra megnyugtató volt, amit tőlük láttam az angolok ellen, a vezetés másodszori megszerzése után már nem forgott veszélyben a győzelmük. Nagyon úgy tűnik, hogy számolni kell az olaszokkal!

És mit lehet remélni a folytatástól? A latinos vagy az erőfutball kerekedik-e felül?

– A favoritnak tartott válogatottak közül az első körben többet vártam a braziloktól no és persze a második számú kedvenceimtől, a spanyoloktól is, a hollandok és a németek viszont kétségkívül meggyőző teljesítményt nyújtottak – így a 21 éves futballista. – A többieken azt éreztem, hogy mintha a folytatásra tartalékolnának, hiszen messze még a vége, igaz, innentől kezdve sem lehet nagyon hibáznia annak, aki ott akar lenni a végelszámolásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!