Sport

2014.06.05. 12:08

Egy csapatnak nem lesz szép a vége

Variációk egy témára: a Dombrád, Nagyecsed, Szatmár Unió triból kerül ki a harmadik kieső csapat.

Variációk egy témára: a Dombrád, Nagyecsed, Szatmár Unió triból kerül ki a harmadik kieső csapat.Eddig sem volt piskóta a megyei első osztályú bajnokság hajrája – az utolsó forduló egyenesen horrornak ígérkezik néhány futballcsapat számára. Persze az is lehet, csak mi gondoljuk ennyire véresen komolyan a dolgokat... Mindazonáltal tény, bár a bajnoki címet már zsebben tudhatja a Nagykálló, három, egyaránt a megkapaszkodásért hajtó együttes számára rendkívüli izgalmakkal kecsegtet a zárókör.

Előbb rögzítsük a tény: mivel a Kálló – minden bizonnyal – nem vállalja az NB III-as indulást, így a feljutásért kiírt osztályozón sem érintett, az idény végén három gárda pottyan ki. A Sényő, Csenger duó már „elszállt”, a harmadik elvérző legénység a Nagyecsed, Szatmár Unió FC, Dombrád trió valamelyik tagja lesz. Papíron az Ecsed szénája áll a legrosszabbul, hátránya két pont legfőbb riválisaival szemben. A Ricsei-brigád azonban a már kiesett Csenger otthonában lép fel, és csak is diadal esetén előzhet. Más variáció szóba sem jöhet, különben a szatmáriak menthetetlenül aláhullnak a megye kettőbe.

Ugyanakkor a Dombrád helyzete sem egyszerű. Borza László alakulata a teljes évadban megbízhatóan muzsikáló Nagykálló vendégeként próbál olyan eredményt kicsikarni, amivel függetleníti magát a vetélytársak eredményeitől. A képlet pofon egyszerű, a döntetlen tökéletesen elég a bentmaradáshoz. Azonos pontszámnál ugyanis a győzelmek száma rangsorol, ebben a „műfajban” senki nem érheti utol a Tisza-partiakat.

Némiképp bonyolultabb az a szituáció, amelybe a Szatmár Unió csöppent. A fehérgyarmati csapatnak egy pont is megfelel(het) a tiszakanyári túrán, feltéve, hogy az Ecsed elbukik Csengerben. Amennyiben – az előző szezonban még az NB III-ban szerepelt – Unió kikap, miközben a Nagyecsed behúzza saját meccsét, előbbi két éven belül két osztályt zuhanhat. Mindez azonban utóbbi egyletre is igaz.

Megér egy misét a dobogóért küzdők harca is. A második Balkány érmének csak a színe kérdéses, míg a Baktaklórántházának az iksz garantálja a harmadik pozíciót. Eképpen a Kemecse ragadna a negyedik pozícióban.

A teljes cikk, valamennyi edző nyilatkozata a Kelet-Magyarország június 6-i számában olvasható.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!