Sport

2014.06.26. 12:16

Fókuszban a négyszázasok

A szintteljesítés egyik utolsó lehetősége lesz a hétvégi debreceni korosztályos atlétikai bajnokság.

A szintteljesítés egyik utolsó lehetősége lesz a hétvégi debreceni korosztályos atlétikai bajnokság.

Szemben az elmúlt két évvel, ezúttal nem Nyíregyháza lesz a házigazdája az utánpótlás és junior korosztály országos bajnokságának (két éve még az ifik is ebben a körben kaptak helyet, azóta ők leváltak, és Zalaegerszegen versenyeznek, és a múlt héten már meg is rendezték az ő bajnokságukat). Ezzel együtt a Nyírsuli versenyzőinek nem kell messzire utazniuk, hiszen a szomszédos Debrecen, a Gyulai István Atlétikai Stadion ad otthont a monstre rendezvénynek.

Több nyíregyházi versenyző is bajnoki reményekkel áll rajthoz úgy a juniorok, mint az U23-asok között, a nyári világversenyek miatt azonban a 400 méteren szereplő sportolók kerülnek a fókuszba. Három nyírsulis versenyző számára is adott az esély, hogy a július 22-én, az Egyesült Államokbeli Eugene-ben kezdődő junior világbajnokságra szintet fusson.

Egyéniben a tavalyi ifi vb nyolcadik helyezettje, Palásti Luca szerezhet kvótát (ehhez neki 55.25 másodpercen belül kellene célba érnie), míg a férfiaknál Vígvári Szabolcs és Tasi T. Dávid harcolhatja ki helyét a 4x400 méteres váltóban. Ehhez 47.7 másodpercet kellene teljesíteniük, amihez Vígvári (tavaly váltóban ugyancsak nyolcadik lett a donyecki ifjúsági világbajnokságon) járt eddig közelebb, hiszen neki 47.9 másodperce van, míg Tasi 48.57-nél tart.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarországban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!