Sport

2014.06.09. 10:38

Márk szinte csak a jobb kezét használta

Nyíregyháza - A világbajnok nyíregyházi bunyósra most pihenő vár.

Nyíregyháza - A világbajnok nyíregyházi bunyósra most pihenő vár.

Nagy Lajos Márk, a nyíregyházi Big Boxing kiválósága pénteken első alkalommal tette kockára az idén márciusban megszerzett WBO junior világbajnoki övét. Márk a német Toni-Joel Caminnal csapott össze, és az első menetben megrepedt bordától hátráltatva, megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

- Összességében nagyon simán hozta Márk mérkőzést, minden menetben jobb volt - kezdte visszapillantását a péntek estére Nagy Lajos, Márk edzője, menedzsere és édesapja. - A német srác csak az első három menetben próbálkozott igazán, az elsőben egy széles ütéssel eltalált Márkot, amitől megrepedt az egyik bordája. Márk remekül állította meg fogadóütéssekkel, szépen használta a kombinációkat, a sérült bordája miatt egyedül a bal felütés hiányzotta repertoárból. Ellenfele nem talált fogást Márkon, így aztán egyhangú pontozással nyertünk - vélekedett Nagy Lajos.

- Természetesen nagyon örülök annak, hogy sikerült megvédeni a címet. A német srác igazán nem tudott meglepni, igaz az első meneten eltalálta az egyik bordámat, ami eltörött. Ezzel együtt sikerült végig irányítanom a mérkőzést, ugyan a fájós borda miatt a bal kezemet nem tudtam igazán használni- summázta véleményét Márk, aki cilvilben egyébként főiskolás, és nyíregyházi klubnál az utánpótláskorúaknál edzősködik is.

Márkra egyénként is várt volna két hét pihenő, ezt most a bordasérülés miatt lehet, hogy pár nappal kitolódik. A folytatásról egyelőre még nincs konkrétum, a Ferobox Event legközelebbi gáláját szeptemberre tervezi, elképzelhető, hogy Márk újra a kötelek közé lép.

Örvendetes, hogy a közszolgálati tévé közvetíteni fog hazai profi gálákat. Így volt ez pénteken késő este is. Ám az kissé érthetetlen, hogy Márk mérkőzéséről egy rövid képanyag nem került adásba és sem szövegben sem esett szó a sikerről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!