Sport

2014.07.01. 15:52

Az én világbajnokságom: Csősz László

Csősz Lászlót a csalódásélmény sem tántorítja el.

Csősz Lászlót a csalódásélmény sem tántorítja el.

Van Persie szárnyalása, Suarez harapása, Herrera hevülete, James Rodriguez gólérzékenysége, Neymar kultusza, Balotelli lebőgése, Robben robbanékonysága – megannyi emlékkép a világbajnokság karnevált idéző forgatagából. Csősz Lászlót, az Opel Csősz Kft. ügyvezető igazgatóját is magával ragadta a földkerekség négyévente ismétlődő rendezvénysorozata.

Gyorsértékelését egy vallomással indította:

– Az az igazság, hogy a magyar idő szerint éjfél után kezdődő mérkőzéseket képtelen voltam végig nézni, az már túl későn van nekem. De persze, nyomon követtem azoknak az alakulását is. Hol otthon, hol pedig baráti körben a sóstói óriáskivetítőnél néztem a találkozókat. Bár a csoportmeccsek is lekötöttek, az egyenes kieséses rendszertől fokozódnak az izgalmak. A negyeddöntőbe pedig már tényleg azok a csapatok jutnak, akik alaposan megdolgoztak azért, hogy a világ legjobb nyolc együttese egyikének vallhassák magukat – morfondírozott a nyíregyházi autókereskedés társtulajdonosa.

– Tudom, nem először okoznak csalódást az angolok, azonban nekem akkor is kedvenceim maradnak. Vagyunk egy páran így a britekkel. Tetszik, hogy a feltörekvő nemzetek (mint például Kolumbia és Costa Rica) játékosai motiváltan hajtanak. Nehéz megjósolni a majdani vb-győztest, elképzelhetőnek tartok egy holland–német finálét. Bár az lenne az igazi, ha legalább az egyik fél dél-amerikai lenne a döntőben. Brazíliában elvárják, hogy a házigazdák eljussanak odáig, ám szerintem Kolumbia komoly akadályt jelent majd. Furcsa lesz a szerda és a csütörtök, hiszen két nap szünet nem volt még a vébén, utána viszont újult erővel belevetjük magunkat a végjátékba!

KM–LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!