Sport

2014.08.15. 15:00

A forma lesz új, a név marad

Nyíregyháza - A BuSzaCsa továbbra is BuSzaCsa marad – erről döntöttek a nyíregyházi városlakók.

Nyíregyháza - A BuSzaCsa továbbra is BuSzaCsa marad – erről döntöttek a nyíregyházi városlakók.

Minden maradt a régiben, új formájában is Bujtosi Szabadidőcsarnoknak hívják majd a megyeszékhely felújítás alatt álló sportcsarnokát. Mindez a pénteki bejelentésen derült ki, amelyet kétfordulós szavazás előzött meg.

Az első körben a jelöléseket várták a városlakóktól, majd a 49 befutott eshetőség közül a legnépszerűbbekre lehetett szavazni. A végeredményt péntek délután dr. Kovács Ferenc polgármester jelentette be: nyert a korábbi név, vagyis a BuSzaCsa, amely a Bujtosi Arénát és a Hegedűs István Sportcsarnokot előzte meg a mintegy 900 szavazó körében.

– Jól sikerült közvéleménykutatáson vagyunk túl, öröm, hogy ennyien részt vettek a névadásban még most, a szabadságolások idején is – mondta dr. Kovács Ferenc a stílszerűen a csarnok elé meghirdetett „keresztelőn”. – A régi-új név a kivitelező jóvoltából természetesen felkerül majd a létesítmény homlokzatára, de ha veszprémi vagy a ferencvárosi futballstadion mintájára tehetős névszponzorra is akadunk, akkor természetesen annak is lesz helye a létesítmény elnevezésében.

A bejelentés ideje alatt is gőzerővel dolgoztak a csarnokon, az első ütemben kívülről újul meg a létesítmény, amely egyre inkább felveszi új formáját. A név azonban marad – így döntött a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!