Sport

2014.08.19. 16:52

Csábi: csak pénzbüntetés!

Nyíregyháza - A Paks elleni meccsen pályára rohanó szurkolót egy évre eltiltották az MLSZ-meccsekről.

Nyíregyháza - A Paks elleni meccsen pályára rohanó szurkolót egy évre eltiltották az MLSZ-meccsekről.

Kedden ülésezett az MLSZ illetékes bizottsága. Mint ismert, a Videoton elleni, szombati bajnokin Solymosi Péter játékvezető a második félidőben a lelátóra küldte Csábi Józsefet, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzőjét. A hivatalos indoklás szerint, miszerint a vezetőedző sportszerűtlenül reklamált és nem tartotta be a kispadról elküldött sportszakemberre vonatkozó előírásokat, 100 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

Mivel meccsről nem tiltották el, így Csábi József ülhet majd kispadra vasárnap az Üllői úton, a Fradi elleni meccsen, amely a zöld-fehérek első hazai bajnokija lesz az új létesítményben.



És még egy ítélet.

A Nyíregyházi Járásbíróság kedden ítéletet hozott annak a szurkolónak az ügyében, aki augusztus másodikán, a Spartacus-Paks mérkőzés hajrájában a pályára rohant. Hivatalos megfogalmazás szerint a bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a vádlottat 1 évre eltiltotta a Nyíregyházi Stadionban az MLSZ által szervezett futballmérkőzések látogatásától. A fenti büntetést a 2013. július 1. napján hatályba lépett új Büntető Törvénykönyv vezette be a bíróságok által kiszabható büntetések körébe. A szankció mögöttes tartalmát a Sport törvény (2004. évi I. törvény) határozza meg. A sporteseményeken elszaporodó rendbontások (futball huliganizmus) indokolták azt, hogy jelen ügyben is a bíróság ezt a büntetést alkalmazta az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben.A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az a mai napon jogerős.


A Nyíregyháza Spartacusnak 300 ezer forintjába kerül a Paks elleni mérkőzésen tapasztalt rendbontás. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombat játéknapján a 89. percben egy fiatal férfi rohant a pályára, amikor a játékvezető sárgalapokat osztott ki. A pályára beugró szurkolót bilincsben vitték el a rendőrök. tovább »

Halálsikoly, nagyhalál, dulakodás, csodával határos hirtelen meggyógyulás és egy "elmeháborodott"... Mindez röpke egy perc alatt a Nyíregyháza vs. Paks mérkőzésen. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!