Sport

2014.08.02. 10:49

Ez bizony keménynek ígérkezik!

Nyíregyháza - A remekül rajtoló Paks látogat szombaton a Szparihoz.

Nyíregyháza - A remekül rajtoló Paks látogat szombaton a Szparihoz.

Kezdjük ott, ahol a legutóbb hagytuk. A labdarúgó élvonal múlt pénteki nyitányán a Szpari értékes döntetlent ért el a bajnok Loki ellen. Akkor megjegyeztük, hogy az egy pontnak akkor lesz igazán értéke, ha a Paks ellen sikerül megszerezni a három pontot. Erre szombaton (18.30) lesz meg a lehetőség, hiszen a második körben az atomvárosiak vizitálnak a Városi Stadionban.

- Dolgoztunk, folytattuk a felkészülést, a terveknek megfelelően. A hangulattal nincs gond,. Szokol Zsolt ugyan kihagyott pár tréninget, de már rendben van. Készülünk a Paks elleni, minden bizonnyal szintén nehéz mérkőzésre. A pénteki döntetlen után már voltak olyan hangok, hogy a paksiakat biztosan legyőzzük, ám ez koránt sincs így - vélekedett Csábi József.

A szombati mérkőzése esélyeinek latolgatásakor figyelembe kell venni az atomvárosiak első fordulóbeli teljesítményét. Csertői Aurél együttese a győrieket fogadta és magabiztos játékkal, biztosan nyert 2–0-ra. Az eredmény a a játék képe alapján valóban kemény meccs elé néz a Szpari.

- Nem szabad elfelejteni, hogy a paksiak már hosszú évet óta edződnek az élvonalban, többször értek el remek eredmény – folytatta a meccs előtti beszélgetést Csábi József. – A győriek ellen mérkőzés is megerősített abban, hogy remek együttes, amelynek nagy erőssége a csapatjáték, a szervezett, zárt és fegyelmezett védekezés. Az győriek ellen nagyon kijött nekik a lépés.

Ami a csapatomat illeti, ugyanazt szeretném majd látni, mint a Loki ellen az első félidő második felében, illetve a szünet után. Ugyanazokat az erényeket kell majd csillogtatnunk, mint akkor. Hasonlóan szervezetten, lelkesen és harcosan kell játszanunk. És kreatívan, hiszen ez is elengedhetetlen feltétele a sikernek. Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, véleményem szerint kevés fog dönteni valamelyik csapat javára, remélem a mi javunkra. Mindent megteszünk majd azért, hogy így legyen. Annak nagyon örülök, hogy a Debrecen elleni mérkőzésen egymásra találtunk a szurkolókkal, akik végig buzdítottak bennünket. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy újonc csapatnak a szurkolók rengeteg pluszt adnak, tényleg a 12. játékost jelentik, ezért most is számítunk rájuk, és kérem a segítségüket! - így Csábi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!