Sport

2014.08.26. 09:06

Félórányi ajándék a Fradinak

Nyíregyháza - Sok volt a védő, a Szpari szünet utáni teljesítménye már hiába volt elfogadható.

Nyíregyháza - Sok volt a védő, a Szpari szünet utáni teljesítménye már hiába volt elfogadható. Ez nem jött össze. Vasárnap úgy indult a Szpari az Üllői útra, hogy meglepetést okoz a Groupama Aréna első élvonalbeli bajnokiján. A házigazda zöld-fehérek egy győri győzelem, a nyíregyháziak a Videoton elleni hazai fiaskó után várták, sajnos Rezes László nélkül a találkozót. Az eredmény már ismert, a Fradi 3–1-re nyert, jól kihasználva azt a félórás előnyt, amit a Szpari ajándékozott a hazaiaknak.

Csábi: a rám eső részt vállalom!

– Még nem néztem vissza a mérkőzést, így tartom magam ahhoz, amit a találkozó után nyilatkoztam – kezdte lapunk tájékoztatását hétfőn délután Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Az első harminc percben nagyon gyengén játszottunk, túlságosan passzívak, bátortalanok voltunk, ami nem következne egyenesen a szerkezetből, abból, hogy öt védővel álltunk fel. Az ebből rám eső részt természetesen vállalom. Az első gólt egy olyan rögzített szituációból kaptuk, amelyek ellen készültünk.

Kezdeni kell a pontgyűjtögetést

– A hazai vezetés után már a váltás gondolatával foglalkoztam, amikor jött az újabb ferencvárosi gól. Ezt követően cseréltem, és fel is javult a játékunk. Szünet után már eredményesebbek voltunk a párharcokban, ez a játék már vállalható volt.

– Elment öt forduló, van négy pontunk, ellenfeleink közül három tavaly az első négy között volt, és a jó formában rajtoló Pakson is túl vagyunk. Meg kell kezdenünk a pontok gyűjtögetését, ami természetesen nem lesz könnyű – így Csábi József.

Az őszi szezon első harmadán tehát túl van a Szpari. Szombaton a Pápa ellen kezdődik a második etap, ebben ellenfél lesz még a Dunaújváros, a Győr, a Kecskemét és az MTK. A hírek szerint elképzelhető, hogy a dunaújvárosiak elleni meccs a pályaválasztói jog felcserélésével itthon lesz, így zsinórban három hazai találkozó következne, majd kettő idegenben. Ezeken sok pontot kell szerezni ahhoz, hogy a célját elérje a Spartacus.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!