Sport

2014.09.24. 18:02

A jövő csarnoka legyen a Buszacsa!

Megújult az ország egyik legnagyobb arénája, Nyíregyháza büszke lehet erre a létesítményre.

Megújult az ország egyik legnagyobb arénája, Nyíregyháza büszke lehet erre a létesítményre. Szebb, mint valaha. Szerdán kora este hivatalosan is véget ért a Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítási munkálatának első üteme, amit ünnepélyes ceremóniával tettek emlékezetessé.

Az aréna küzdőterének, vagyis a parketta kicserélésével kezdődött a a teljes körű – még nem egészen befejezett – beruházás, ami közel 2,1 milliárd forintos állami támogatással valósul meg. A fejlesztésnek hála az ország egyik legnagyobb csarnoka ismét méltó helyszíne lehet a hazai és nemzetközi sporteseményeknek, kulturális és egyéb rendezvényeknek.

Az átadást jelképező szalagátvágásban Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár és dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester segédkezett. Szó szerint, a megszokott protokol helyett ugyanis három ifjú sportoló nyisszantott az ollóval...

– Szerencsés helyzetben vagyok, mert annyi meghívást kapok, hogy Nyíregyházára szinte hazajárok – fogalmazott Kiss Norbert az ünnepélyes aktus kapcsán. – Úgy látom, sportos lendület jellemzi a város fejlődését, ami itt még nem áll meg. Fontos a kirakatcsapatok szereplése, de még lényegesebb, hogy fiatalok méltó körülmények között sportoljanak. Éppen ezért a jövő csarnoka legyen a Buszacsa!

Dr. Kovács Ferenc szerint döntő tényező volt, hogy a megyeszékhelyi szentély tavaly a város tulajdonába került, ami jelentős mértékben felgyorsította a már elengedhetetlen renoválást.

– Tíz kondiparkot alakítottunk ki a közelmúltban, iskolai tornatermeket újítottunk fel, de Buszacsa csak egy van – nyomatékosította a Nyíregyháza első embere. – Az egész országban kevés hasonló adottságú csarnok van, amire mindannyian büszkék lehetünk. Nyíregyházi cégek végezték a munkát, köszönet jár nekik a hozzáállásukért, a minőségi tevékenységért, és persza azért, mert időben, még a fűtési szezon kezdete előtt elkészültek. Hamarosan következhet a második, illetve harmadik felújítási szakasz, ami a jövő nyárra fejeződik be.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!