Sport

2014.09.20. 19:47

Ahogy illik: otthon, magabiztosan

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 6. forduló: a Kisvárda simán nyerte a százszázalékos csapatok rangadóját, a Nyírbátor a hajrában kerekedett felül a Veresegyházon.

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 6. forduló: a Kisvárda simán nyerte a százszázalékos csapatok rangadóját, a Nyírbátor a hajrában kerekedett felül a Veresegyházon.

Kisvárda Master Good–Putnok FC 4–2 (2–0)

Kisvárda, 600 néző, v.: Nazsa.

Kisvárda: Vasas G. – Kovács I., Mboussi, Hegedűs T., Molnár R., Kardos N., Milovac (Bouard, 72.), Fodor A., Brankovics (Minczér, 60.), Erős G. (Orosz M., 67.), Nagy R. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Putnok: Botló – Szemere (Monyók, 67.), Nagy Cs. (Kerényi M., a szünetben), Nyisalovits, Zimányi, Fehér Á., Horváth Sz., Tóth Sz., Madarász (Sápi J., 70.), Galambosi M., Marcinaskó. Edző: Koszta Péter.

A Kisvárda lépett fel támadólag, az ellenfél tördelte a játékot, és nem is válogatta meg az eszközeit. Nagyon jókor jött a kisvárdaiak vezető gólja, ami után is a hazaiak elképzelése szerint alakult a két, a forduló előtt még százszázalékos csapat mérkőzése, ráadásul a szünet előtt sikerült növelni a különbséget. A második félidőben a két szép kisvárdai góllal úgy tűnt, végleg eldőlt a mérkőzés sorsa, ami így is történt, de a putnokiak javára legyen mondva, hogy nem adták fel, és a kisvárdai hibákat kihasználva, szépíteni tudtak az eredményen. Ezzel együtt. A két élcsapat mérkőzésen egyértelmű győzelmet aratott a Várda, és immár egyedüli százszázalékos csapatként vezeti a tabellát.

Gól: Milovac (13. és 61.), Nagy R. (43. és 68.), illetve Monyók (76. és 89.). Jó: Erős G., Milovac, Nagy R., illetve Botló, Monyók.

Kocsis János, kisvárdai vezetőedző: – Agresszív ellenféllel találtuk szemben magunkat, az idő előrehaladtával azonban sikerült felülkerekedni a vendégeken. Négy nullás vezetésünk után vesztettünk a koncentrációnkból, így a Putnok szépíteni tudott az eredményen.

Koszta Péter: – Nagyon jó erőkből áll a Kisvárda, nincs kétségem afelől, hogy a bajnokcsapattól kaptunk ki. Ettől függetlenül egy nullnál egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető.

Nyírbátori FC–Veresegyház 2–0 (0–0)

Nyírbátor, 220 néző, v.: Csonka B.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Erdei Z., Lipcsei M. (Osváth S., 57.), Nagy Dávid, Pálvölgyi (Ráti, 57.), Jeddi, Benkő B., Boros D., Ambrusz, Fabu M., Szilágyi K. (Sándor D., 85.). Edző: Kovács János.

Veresegyház: Kovács T. – Danielisz, Kozma D., Tóvizi, Foro, Nagy Dániel, Kapcsos J. (Ponczok, 60.), Radics, Kovács B. (Pádár, a szünetben), Palásthy N. (Rosenberger, 77.), Deák B. Edző: Balogh Csaba.

Parádés támadásokkal kezdett a Bátor, és az első húsz percben három ziccer is fémjelezte fölényét. Ezt követően feljött az ellenfél, és kiegyenlített, izgalmas játék alakult ki, némi nyírbátori fölénnyel. Hasonlóan kezdődött a második játékrész, a nagy elánnal támadó Bátor kapujához szögezte ellenfelét, de a mezőny legjobb teljesítményét nyújtó játékos, a veresegyházi kapus a meccs hajrájáig mindent védett. A fordulatot ismét Ráti Gergő pályára lépése jelentette, rögtön az első gólt ígérő kiugrása csak durva szabálytalansággal és kiállítással volt megakadályozható. Ezt követően jött a „szokásos” Szilágyi Krisztián-találat, hathatós Erdei Zoltán közreműködéssel, majd az Osváth Sándor parádés labdájával kiugró Erdei zúgó kapufát lőtt, a labda Nagy Dávid elé pattant, és máris eldőlt a mérkőzés. Összességében színvonalas mérkőzésen a lesek és sárga lapok megítélésében gyakran hibázó játékvezetés mellett megérdemelt és biztos hazai győzelem született.

Gól: Szilágyi K. (70.), Nagy Dávid (83.). Kiállítva: Pádár (a Rári felvágásáért kapott második sárga lap után, 68.). Jó: Tóth Sz., Ambrusz, Szilágyi K., Fabu M., Erdei Z., Ráti, illetve Kovács T. (a mezőny legjobbja), Deák B. (Tudósító: Balla István)

Kovács János: – A masszív, szervezett, nagyon fegyelmezett csapatot nehezen tudtuk megtörni, de elsősorban lelkes és taktikus játékunknak köszönhetően a mérkőzés hajrájára végül is sikerült.

Balogh Csaba: – Annak ellenére, hogy megérdemelt a hazai győzelem – hiszen rögtön az elején eldőlhetett volna a mérkőzés –, mégis hiányérzetem van, mert úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!