Sport

2014.10.07. 19:41

Az élre állt a Diósgyőr

Nyíregyháza - A Szpari kikapott a Ligakupában, a nyíregyháziak leigazolták Boris Zivanovicsot.

Nyíregyháza - A Szpari kikapott a Ligakupában, a nyíregyháziak leigazolták Boris Zivanovicsot.

Jól jött a Szparinak ez a bajnoki mentes hétvége, hiszen majd két hét van rendezni a sorokat. Amire szükség is van, hiszen az újonc az eddigi tíz fordulóban mindössze nyolc pontot szerzett. Révész Bálint tulajdonos joggal elégedetlen ezzel a produkcióval és közölte: változások lesznek! Illetve már voltak, hiszen Lázár Bencétől és Póti Krisztiántól elköszöntek. És már érkezőről is beszámolhatunk, hiszen kedden leigazolták azt a Boris Zivanovicsot, akit pár napja már teszteltek a csapatnál. A szerb születésű, de már magyar állampolgár is, huszonöt éves középpályás a Honvédban harminchat élvonalbeli meccset játszott és öt gólt szerzett.

Ő is pályára lépett kedden Diósgyőrben a Liga-kupa harmadik körében. A két együttes ebben a kupasorozatban öt esztendeje is találkozott a borsodiaknál, akkor hét nullra nyert a Szpari. Az akkori csapatból a kapus Ovszjenkó Volodmir ismét a kezdőben kapott helyet, Pákolicz Dávid viszont hiányzott. A Liga-kupa elsősorban arra jó, hogy a bajnokikon kevesebb lehetőséget kapók bizonyíthassanak, vagy a sérülésből felépülők formába lendüljenek. A Szpariban is így volt, ráadásul három saját nevelésű fiatal is bemutatkozhatott.

A Spartacus szempontjából rosszul indult a meccs, hiszen a diósgyőriek korán vezetéshez jutottak, sőt hamarosan növelték is előnyüket. Jobban játszottak a házigazdák, akik a félidő hajrájában újfent bevették a nyíregyháziak kapuját. A második játékrész már kiegyenlítettebb mezőnyjátékot hozott, Zorán Kosztics, majd a hajrában Molnár Marcell révén szépíthettek volna a vendégek, ám nem sikerült, így maradt a három gólos diósgyőri győzelem, a motiváltabb hazaik megérdemelten nyertek. A DVTK ezzel a csoport élére került, a két csapat jövő szerdán Nyíregyházán ismét találkozik egymással.

A nyíregyháziaknál tovább tesztelik a három ukrán focistát, akik már hazájuk élvonalában is szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!