Sport

2014.10.17. 10:47

Az első kudarc után nem hátrál meg

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Dán Ferenc folytatja az edzői munkát, Kemecsén és Nagyhalászban jól szereplő csapatok csatáznak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Dán Ferenc folytatja az edzői munkát, Kemecsén és Nagyhalászban jól szereplő csapatok csatáznak.

A jelek szerint a szezon hajrájához érve egyeseknek tele van a hócipője... Legalábbis a legutóbbi bajnoki körben több elkeseredett nyilatkozat árulkodott arról: bizonyos csapatoknál – finoman szólva – nem minden stimmel. Mert hiába vezeti a megyei első osztályú tabellát a Tuzsér, Dancs Béla játékos-edző kis híján gutaütést kapott a Szatmár Unió elleni döntetlen után. Habitusát ismerve, nem csak duma volt, hogy a kudarccal felérő eredménynek következményei lesznek.

Balkányi kollégája, Dán Ferenc a félreállás lehetőségét is felvetette, majd kicsit „megrágva” a történteke úgy döntött: az első kudarc hatására nem hátrál meg!

Miként Koskovits György is megpedzette, egyesek számára ajándék, hogy a Tiszakanyár színeiben futballozhatnak... A sors furcsa fintora, hogy az aktuális tizedik fordulóban éppen Kanyár–Balkány összecsapást rendeznek.  Ilyen előzmények birtokában ember legyen a talpán, aki tuti tippel szolgálna a meccs végkimenetelét illetően.

Persze, akadnak olyan együttesek is, amelyeknek fut a szekér. A táblázaton egyre feljebb nyomuló Ibrány (már negyedik...) akár eltűntetheti ponthátrányát a Tuzsérral szemben, ugyanakkor a Tisza-parti katlanban ősszel még senki nem tudott nyerni. A jól szereplő újoncok Nagyhalászban feszülnek egymásnak, ahol a Tiszavasvári mutatja magát. No és a Kemecse–Mándok parti sem ígérkezik piskótának, kiváltképp, hogy a felek masszív tagjai a közvetlen élcsoportnak.

Egyáltalán, olyan sűrű a mezőny, hogy a hatodik Halász hátránya mindössze három pont az éllovassal szemben, míg a tizenötödik, vagyis momentán kiesőhelyen tanyázó – valamennyi őszi találkozóján vendégként próbálkozó – Dombrád alig hat egységnyi távolságból követi a kilencedik Nyírgyulajt.

Mi lesz még itt?

KM-KT

10. forduló (kezdés: 15, ifi: 13): Szakvezetői várakozások

Szombat

Kemecse (3.)–Mándok (5.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Újra egy jó csapat érkezik hozzánk, a Mándok eredményei is ezt igazolják, ettől függetlenül hazai pályán győzelemre játszunk.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Megint egy nagy mérkőzésre készülnünk. Úgy gondolom, két jól felkészült csapat találkozik, minimális célunk a pontszerzés.

Tuzsér (1.)–Ibrány (4.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Mindkét csapat próbálja játszani a futballt, ezért színvonalas mérkőzés alakulhat ki. Az Ibrány meglehetősen jó formát mutat az utóbbi időben, emiatt előnyösebb helyzetben van velünk szemben. Mi pedig nem tudjuk átlépni saját árnyékunkat, ennek következében képtelenek vagyunk kiegyensúlyozottan szerepelni.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Tény, 2013 április 24-én szenvedett legutóbb vereséget hazai pályán a Tuzsér, ez mindent elmond ellenfelünk erejéről! Mégis azt mondom, hogy érzek csapatomban annyi erőt, hogy képes bravúros eredmény elérésére.

Tiszalök (14.)–Baktalórántháza (8.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Hullámzó a teljesítményünk. Idegenben nem úgy alakulnak a meccsek, mint azt szeretnénk. Következő mérkőzésünk hazai pályán lesz, így mindenki a jó szereplésben bízik. Nem lesz könnyű dolgunk, jó ellenfelet fogadunk, de küzdelmes találkozón a három pont megszerzése a feladat.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A szombati meccs nem lesz sétagalopp! A Tiszalökkel általában szoros mérkőzéseket játszunk, ha labdarúgóim önbizalma megfelelő koncetrációval párosul, akkor sikeresen zárjuk ezt a túrát.

Nagykálló (16.)–Dombrád (15.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Pontosítani szeretném a hét végi nyilatkozatomat, mert tudomásomra jutott, hogy olyat is belemagyaráztak, ami egyáltalán nem fedi a valóságot. Tisztázzuk, aki nem jár edzésre, nem az edző személye miatt marad távol, sokkal inkább a tanulmányi, munkahelyi elfoglaltság következtében. Aki pedig jöhetne, de mégsem teszi, annak ilyen a mentalítása, ezért tartunk ott, ahol.

Borza László, dombrádi edző: – A múlt heti bravúrunk akkor ér valamit, ha ezt a meccset is behúzzuk. Óva intek mindenkit attól, hogy nagy arccal lépjen pályára!

Nyírmada (7.)–Nyírgyulaj (9.)

Szőke István, nyírmadai edző: – Nagyon komolyan vesszük ezt a mérkőzést. Annál is inkább, mert a hazai meccseket az utóbbi időben elgörcsöltük, sok helyzetet kihagytunk, ez most még nem történhet meg.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A helyzetünk nem egyszerű, de a csapat képes a gödörből kimászni!

Vasárnap

Nagyhalász (6.)–Tiszavasvári (2.)

Kiss Gábor, nagyhalászi edző: – Már a bajnokság elejen nyilvánvaló volt, hogy a két csapat – a tavalyi évvel ellentétben – most nem azonos célokért fog küzdeni. Azonban elmondható, hogy a Tiszavasvári és a mi csapatunk is jó úton jár céljai megvalósításában. Ellenfelünk nálunk magasabban jegyzett együttes ebben a bajnokságban, ezért a hétvégi meccsen több veszteni valója lesz, nagyobb nyomás alatt fognak játszani.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – Dicséretes a Nagyhalász eddigi menetelése, ebben nagy szerepe van a helyi B-középnek, amely tapasztalatom szerint sportszerűn szurkolva, nagyszerű hangulatot teremt. Természetesen volt játékosom, tanítványom Kiss Gabi érdemeiről sem feledkezhetünk meg, aki kiváló munkát végez. Nekünk abban az esetben lehet esélyünk, ha most már, sokadszorra kihangsúlyozva, megfelelő százalékban értékesítjük a helyzeteket. Mert ez az utóbbi időben nem sikerült.

Tiszakanyár (10.)–Cellspan-Balkány (12.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Eddigi eredményeinkről nekem az jut eszembe: szégyenteljes. Magyarázkodhatnék sérülésekről, eltiltásokról, viszont a valódi okot azt magunkban kell keresni, illetve a megoldást is.

Dán Ferenc, balkányi edző: – Aki ismer tudja, hogy egykönnyen nem szeretem feladni. Még túl fiatal is vagyok ahhoz, hogy az első kurdarc után megfutamodjak: nyilván, van, amiben én is hibáztam, ennek okát keresem, tegyék meg ezt a játékosok is, mert csak együtt lehetünk újra sikeresek! Hosszú még a bajnokság.

A Szakoly–Szatmár Unió FC mérkőzést november 5-én játsszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!