Sport

2014.10.04. 17:19

Korai pirosak, potyogó várdai gólok

Labdarúgás: NB III Keleti csoport, 8. forduló: A Nyírbátor kilenc emberrel játszva is pontot szerzett az eddig veretlen Hatvan ellen, a Kisvárda korai emberelőnyét is kihasználva jutott féltucatig a Gyöngyössel szemben.

Labdarúgás: NB III Keleti csoport, 8. forduló: A Nyírbátor kilenc emberrel játszva is pontot szerzett az eddig veretlen Hatvan ellen, a Kisvárda korai emberelőnyét is kihasználva jutott féltucatig a Gyöngyössel szemben.

Nyírbátori FC–FC Hatvan 1–1 (0–0)

Nyírbátor, 210 néző, v.: Kátai.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Erdei Z. (Pálfi I., 90.), Lipcsei M., Nagy D., Pálvölgyi (Ráti, 60.), Jeddi, Benkő B., Boros D., Ambrusz, Fabu M., Szilágyi K. (Sándor D., 92.). Edző: Kovács János.

Hatvan: Gyulay – Ács M. (Ficsor, a szünetben), Franyó, Illés B., Surányi (Czibolya, 70.), Kelemen P., Juhász B., Székesi, Horváth N., Katona R., Simon M. (Sárközi Sz., 70.). Edző: Híres Gábor.

Kellemes őszi, ideális labdarúgó időben két jól felkészített csapat futballozott, valakik mégis elrontották ezt a szép játékot… Rögtön az elején, érthetetlen kiállítás miatt emberhátrányba került a hazai csapat, de szoros védekezésből tíz emberrel is számos gólhelyzetet alakított ki. A második félidő a szokásos Szilágyi Krisztián-góllal kezdődhetett volna, de a kapufa most ellene volt. Ezt követően Erdei Zoltán bődületes szabadrúgása győzelmi reményekkel kecsegtetett, ám egy jól eltalált lövés és egy újabb kiállítás szertefoszlatta azokat, így a Hatvan megőrizte veretlenségét. A játék összképe alapján a hazai győzelem megérdemelt lett volna ilyen körülmények között is.

Gól: Erdei Z. (54.), illetve Ficsor (57.). Kiállítva: Nagy D. (törlesztésért, 5.), Jeddi (második sárga lap után, 59.). Jó: Tóth Sz., Ambrusz, Benkő B., Erdei Z., illetve Horváth N., Illés B. (Tudósító: Balla István)

Kovács János: – A csapat a maximumot nyújtotta, kilenc emberrel akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Hősies védekezéssel, gyors ellentámadásokkal mindig veszélyt jelentettünk a hatvaniak kapujára.

Híres Gábor: – Még tanulnunk kell a futballt. A kettős emberelőny ellenére kevés helyzetet alakítottunk ki, azokat sem értékesítettük.

Kisvárda Master Good–Gyöngyösi AK 6–0 (2–0)

Kisvárda, 500 néző, v.: Szilágyi S.

Kisvárda: Vasas G. – Mboussi, Minczér, Molnár R., Kardos N., Milovac, Brankovics (Orosz M., a szünetben), Kornutjak (Miskolczi, 71.), Erős G., Nagy R., Kovács I. (Módis D., 55.) Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gyöngyös: Csáki T. – Kovács Á. (Fekete B., 20.), Szilágyi N., Nagy Á. (Molnár B., 51.), Tóth G., Gergely P., Ollári, Urbán P., Antal Zs. (Halasi, 10.), Demkó, Nádudvari. Szakmai igazgató: Benus Ferenc.

Mivel dombrádi illetőségű, a gyöngyösi kapus, Csáki Tamás kedvéért a rokonság nagy része útra kelt a közeli városból – a nagypapa például először látta őt élőben futballozni. Alig több, mint nyolc percig… Az addigra már gólt is kapott kapust a meccs elején kiállították (teljes joggal, ezt ő sem vitatta, miközben a játékoskijáróból figyelte az első félidő további részét), tehát úgy járt, mint a kisvárdai védő, Kardos Norbert a Salgótarján ellen, amikor Martfűről érkezett szülei szeme láttára kellett vérző fejjel lecserélni már a hetedik percben. Erős Gábort győri családtagjai a Nyíregyháza elleni kupameccsen láthatták remekelni, ezúttal az első alkalommal megkapott csapatkapitányi karszalag („eredeti” gazdái, Fodor András és Hegedűs Tibor kihagyták a mecset) adhatott erőt a várdai játékmesternek, aki a második félidő elején már mesterhármasnál tartott és még egy kapufát is lőtt. A féltucathoz aztán a csatárok, a duplázó Marko Milovac és a csereként beszálló Módis Dávid is hozzájárult – a teljesen egyoldalú meccs eredménye hűen kifejezi a látottakat.

Gól: Erős G. (7., 25. és 47.), Milovac (61. és 65.), Módis D. (84.). Kiállítva: Csáki T. (a tizenhatoson kívül kézzel fogta meg a labdát, 9.). Jó: Minczér, Erős G., Milovac, Orosz M., illetve Szilágyi N., Nádudvari. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Kocsis János, kisvárdai vezetőedző: – A korai gól és a kiállítás hamar eldöntötte a három pont sorsát. Ezután a nehéz talaj ellenére rengeteg helyzetet alakítottunk ki, melynek jó százalékát sikerült is gólra váltani. A csapat jól játszott, a közönség is jól szórakozott, szimpatikus és sportszerű ellenfelet győztünk le.

Tóth Tibor, gyöngyösi vezetőségi tag: – A gyors kiállítás meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Gratulálok a sportszerű hazaiaknak, akik megmutatták, hogy méltán a bajnoki cím fő esélyesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!