Sport

2014.10.19. 16:48

Még nem volt előny a hazai pálya

Nyíregyháza - Az új pályaborításon játszott első mérkőzését elveszítette a Nyíregyházi TK szuperligás férfi tekecsapata.

Nyíregyháza - Az új pályaborításon játszott első mérkőzését elveszítette a Nyíregyházi TK szuperligás férfi tekecsapata.

A régi borítású pályáját úgy „nyugdíjazta” a Nyíregyházi TK, hogy 2006. február 26. óta nem kapott ki rajta bajnoki mérkőzésen. Ne legyünk ünneprontónak, azt a sorozatot tekintsük örökérvényűnek és lezártnak, már csak azért is, mert a vasárnapi volt az első bajnoki mérkőzés, amelyet az új, paneles pályatesten játszottak a Városi Stadionban.

A szuperligás bajnokin kiderült, egyelőre még nem jelent feltétlen előnyt a hazai pálya az NYTK-nak, játékosai ugyanis elmaradtak attól a csapatfától, amelyet az utóbbi időben idegenben elértek. A Kaposvár sikerének Nagy Gergő 627 fás kezdése ágyazott meg, a hátrány onnantól kezdve két soron keresztül folyamatosan nőtt. Még akkor is, amikor Mogyorósi Péter pontot szerzett, hiszen ellenfele a kevesebb megnyert szettjében is több fát ütött nála. A végén a Hacker Dezső-Finta Zoltán páros tartotta a lépést ellenfeleivel, de az eredményen már csak utóbbi tudott szépíteni.

Szuperliga: 7. forduló

Nyíregyházi TK–Közutasok KTK Kaposvár 2–6 (3268–3410)

NYTK: Szlovenszki T. 567, Kastura Zs. 521, Szegő 509, Mogyorósi 554 (1 pont), Finta 565 (1), Hacker 552. Ifi: 0–4 (778–988).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!