Sport

2014.10.10. 19:13

Testvérvárosi diákokkal mérkőztek a záhonyi iskolások

Záhony - Csütörtökön nemzetközi mérkőzéssel vehették birtokukba új sportudvarukat a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI tanulói és tanárai.

Záhony - Csütörtökön nemzetközi mérkőzéssel vehették birtokukba új sportudvarukat a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI tanulói és tanárai.

Az ünnepélyes pályaavatóra meghívást kaptak a felvidéki Tiszacsernyő iskolásai is, akik a hazaiak legjobbjaival játszottak egy hangulatos mérkőzést, melyet az iskola másik csapatának és a tanárok együttesének mérkőzése követett. A tanoda belső sportudvarának rekonstrukciója keretében egy speciális műanyag burkolatú, többfunkciós sportteret alakítottak ki, melyen kézilabda-, illetve kispályás labdarúgópálya, két kosárlabda pálya és egy többsávos futópálya kapott helyet.

A több mint 40 milliós, uniós hátterű fejlesztést az önkormányzat napelemes kandeláberek telepítésével egészítette ki. A szomszédos fedett uszodával és a Vasutas SC sokfunkciós sporttelepével együtt - melyeket a tervek szerint a későbbiekben még sportcsarnok építésével is kiegészítenek - ideális körülmények között tarthatják majd a mindennapos testnevelés órákat és a tanórán kívüli sportprogramokat Záhonyban.

Az avató ünnepségen Háda Imre polgármester és Urr Ildikó intézményvezető mondott beszédet, a zeneművészeti ágazatos diákok és a mazsorett csoport pedig színvonalas műsorral szórakoztatta a közönséget. A rendezők az ünnepség alkalmából kürtős kaláccsal vendégelték meg a résztvevő diákokat.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!