Sport

2014.11.17. 10:36

A tulajdonos tudja: erősíteni kell a Szparit!

Nyíregyháza - Révész Bálintnak konkrét elképzelései vannak egy sikeres klub és az eredményes utánpótlás-nevelés működtetésére.

Nyíregyháza - Révész Bálintnak konkrét elképzelései vannak egy sikeres klub és az eredményes utánpótlás-nevelés működtetésére.

Pár hete változásokat ígért Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa. Aztán ígéretét betartva két játékossal szerződést bontott, elfogadta Csábi József lemondását, és immáron Mátyus János kezében van a marsallbot. Az új segítője Balogh László. Feczkó Tamás, a korábbi pályaedző maradt a klub alkalmazásában, a felnőtt csapat és az utánpótlás közötti koordinátor szerepét tölti be, illetve figyeli a megyebeli tehetségeket.

– Örömteli, hogy Mátyus János új szellemiséget hozott a csapathoz és a Haladás ellen végre ismét győzelemmel örvendeztethettük meg lelkes szurkolóinkat – kezdte egyfajta helyzetelemzését Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa. – Ám azzal is tisztában vagyok, hogy céljaink eléréséhez további változásokra és erősítésekre van szükségünk.

– Tény, hogy pár játékosunk kidőlt, sérülések sújtották a csapatot, ám ez nem lehet magyarázat arra, hogy a vártnál kevesebb pontot gyűjtöttünk be. Teljes erővel azon dolgozom, dolgozunk, hogy egy olyan csapat legyen a Szpari, amelyik bárki ellen a győzelem esélyével lép pályára. Az is igaz, hogy ezt nem könnyű elérni, sőt, inkább nehéz.

– Ám nem kapkodunk, nem szórjuk a pénzt, a lehetőségeinkhez mérten a legoptimálisabb megoldásokra törekszünk. Vannak elképzeléseink, amelyek erre az útra vezethetnek, ám nem könnyű megfelelő szintű focistára találni, ráadásul a magyar játékosok nagy részéből hiányzik az a munka iránti alázat, amely nélkül az élet bármelyik területén nehéz tartós sikert elérni.

Névtelenül ártanak

– Ami fontos és ami nélkül nem mehetek szó nélkül: internetes oldalakon többen támadják azokat, akik ezért a klubért nagyon sokat tettek és tesznek. A működtetést biztosító hátteret én építettem fel, az én döntéseim alapján kerültek a Spartacushoz olyanok, akikben megbízom, akiknek a munkáját elismerem. Őket szapulják a nevüket felfedni nem merők és állítanak valótlanságokat.

– Nyitott vagyok, elfogadom a kritikát, az okos tanácsokat meghallgatom, és meg is fogadom, ám az ilyen negatív, rosszindulatú megnyilvánulásokat visszautasítom. Ezeknek a becsmérlőknek mindegy, hogy van kalap, vagy nincs kalap, mocskolódnak!

– Pedig amennyiben valóban szívügyük a csapat, a nyíregyházi foci, akkor bármikor megkereshetnek, vevő vagyok mindenre, ami ésszerű, megvalósítható és előrébb viheti a Spartacust – emelte ki Révész Bálint.

Utánpótlás és füves pályák

– Miként azt már többször kihangsúlyoztam, klubot építünk, amelynél kiemelkedő fontossággal bír az utánpótlás nevelése. Ezért is kötöttünk megállapodást a Bozsik Akadémiával, hiszen konkrét elképzelésünk van egy jól működő modellre.

– Az ehhez szükséges szakmai irányításhoz szeretnénk megfelelő gárdát összehozni, ami nem könnyű. Önjelöltek már vannak, ám itt is megfontoltan, minden tényezőt elemezve fogunk dönteni.

– Az utánpótlás-nevelés nem azonnal megtérülő befektetés, szeretném, ha öt éven belül már több saját nevelésű fiatal lenne a felnőtt csapat keretében, olyanok, akik a megyében élnek, és akik a Spartacusban szeretnének játszani.

– Ennek elérését szolgálja majd az, hogy jövőre indítunk egy NB III–as együttest, így a legügyesebb fiatalok saját fiókcsapatunkban fejlődhetnek, és amennyiben olyan szintet érnek el, azonnal bedobhatóak lehessenek a mély vízbe, azaz az élvonalba.

– Infrastrukturális téren is előre léptünk, hiszen az örökösföldi sporttelepen már készen van két füves pálya. Ezek számát tovább szeretnénk bővíteni, hogy megfelelő színvonalú edzéslehetőséget tudjunk biztosítani a felnőttcsapat és a fiatalok számára egyaránt. Két új pályára már megvan a forrás, hamarosan elkezdhetjük az építést.

Példás az együttműködés

– Ebben is példás és korrekt partner a nyíregyházi önkormányzat, a város vezetése, és hasonlóan jó a kapcsolatunk a Nyírsulival. Erre szükség is van, hiszen ahhoz, hogy a Spartacus egy stabil alapokon nyugvó, a közönséget kiszolgáló, tartósan élvonalbeli klub legyen, ahhoz összefogásra van szükség. Egyedül nem megy…

KM–ML

Ezek is érdekelhetik