Sport

2014.11.12. 10:44

Az volt a baj, hogy Pali túl rendes pali...

Fehérgyarmat - A Szatmár Unió játékosai sem „úszták meg szárazon” a csapat gyenge szereplését.

Fehérgyarmat - A Szatmár Unió játékosai sem „úszták meg szárazon” a csapat gyenge szereplését.

Valaminek történnie kellett. A Szatmár Uniós FC ugyanis csávába került, olyannyira, hogy az egy héttel ezelőtti szakolyi zakó után Virovecz Pál úriemberhez méltóan félreállt. A megyei első osztályú futballcsapat edzője lemondott, ahogy egyesek megpedzették: az volt a baj, hogy Pali túl rendes pali... Lehet benne igazság, mindenesetre a tréner nem akart a változásokba útjába állni, így immár Siti Ferenc próbálja menteni a menthetőt.

– A nyáron a gyakorlatilag a nulláról indultunk, a „légióshad” után mondhatni, szemtelenül fiatal, részben szatmári kötődésű, ifjakból verbuváltuk össze a keretet – merült a részletekbe Papp Attila, a Szatmár Unió technikai vezetője. – Úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a csapatot tudatosan felépítve, hajtós, küzdő, lelkes, a közönség által elfogadható és szerethető társaság lépjen pályára hétről-hétre. Mégpedig lehetőleg elérve azt, hogy ne a kiesés rémével kelljen szembe nézni. Az őszi szezon finisében járva megállapítható, hogy akadnak megvalósult elemek, hétről-hétre sok dicséretet kap a „titánok gyülekezete, hogy mennyire szimpatikusak, milyen stílusosan futballoznak, hogy rendre partiban voltak az ellenféllel. A baj csak annyi, hogy ezért pontot egyáltalán nem adnak, hiába lassan dícséretekkel van tele a padlás! Mélyütés volt a nábrádi kupakudarc, s nem tettek jót a csapat körüli hangulatnak a bajnokságban elszenvedett kudarcok. Még akkor is, ha volt olyan, például a Kemecse elleni hazai zakó, hogy a vereség ellenére, a publikum megünnepelte a csapatot. Szakolyban viszont, a 6–2-es vereséget követően, már nem igazán volt ünneplős a hangulat... Még a találkozó estéjén, Virovecz Pál döntött, s elmondása szerint, a csapat érdekében, felajánlotta lemondását.

Papp Attila érzékeltette, szó sincs arról, hogy Fehérgyarmaton a távozó edzőt kiáltották volna ki bűnbaknak.

–Egyrészt a szívünk szakad meg, mivel Virovecz Pál szakmai felkészültségével kapcsolatban egy fikarcnyi kételyünk sincs, teljességgel vitathatatlan, hogy a kisujjában van az egész labdarúgás. Másrészt emberileg sem tudnánk róla, talán még ha akarnánk sem, egyetlen rossz szót sem mondani, tiszteltük, szerettük őt valamennyien. A sajtó terjedelmi lehetőségei, meglehetősen szűkösek lennének ahhoz, ha fel szeretnénk sorolni, mindazokat a nem várt hátráltató körülményeket, amelyek igen jelentős szerepet játszottak abban, hogy az eddig eltelt időszakban csak ennyire futotta az erőnkből. A sok negatív tendenciájú tényező, rajtunk teljesen kívül álló okból következett be... Nehéz, nagyon nehéz, alaposan megrágott döntést hozott elnökségünk, amikor elfogadtuk Pali lemondását, s bízunk abban, hogy az az új impulzussal ezen a kényszerpályán felfelé ívelő szakasz veszi kezdetét. Utánpótlás szakágvezetőnk, Siti Ferenc, aki egyébként már Pali betegsége időtartama alatt is irányította a srácokat néhány hete, lesz a megbízott szakvezető az ősz hátralévő mérkőzésein, s tőle mindenekelőtt mentális felfrissülést várunk, amine eredményességgel is párosulnia kellene. Talán már azt sem bánnánk, ha „becsmérelnének” bennünket, de közben a mérkőzéseinket, mi nyernénk... Hozzáteszem, labdarúgóink sem úszták meg szárazon a sorozatos kudarcokat, ugyanis konzekvenciákkal kellett szembesülniük. Célunk továbbra is a jövő építése, s nagyon fontos számunkra, közönségünk szimpátiájának a megtartása!

Mindeközben utánpótlás fronton is változott a felállás. Az U14-es csapat szakvezetője Czeglédi István lett, míg az U21-es korosztály új edzőjeként Horváth László felügyeli a munkát.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!