Sport

2014.11.04. 14:29

Hét érmet bunyóztak a nyíregyházi leányok

Nyíregyháza - Nagy Kitti remek formában készülhet a Dél-koreai világbajnokságra.

Nyíregyháza - Nagy Kitti remek formában készülhet a Dél-koreai világbajnokságra.Soha rosszabbat! Alaposan kitettek magukért az NYVSC-Big Boxing versenyzői a hét végén Egerben a női ökölvívók országos bajnokságán, amelyen a felnőttek mellett az ifik és a juniorok, illetve a serdülők a Magyar Kupában is szorítóba léptek. A rangos eseményen 45 egyesület színeiben 142 versenyző mérettette meg magát, a nyíregyházi klubot nyolcan képviselték. Remekül hiszen az ob-n hatan jutottak súlycsoportjuk döntőjébe , ketten aranyat szereztek, négyen pedig ezüstöt. Juott még egy bronz és egy ötödik hely is. Nagy Kitti zsinórban ötödik bajnoki címét szerezte, mellette Bákonyi Hajnalka a kupában állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

- Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, akár még több aranyérmünk is lehetett volna, mert volt három nagyon szoros döntőnk (ifi 54 és 69 kg, elit 64 kg) ahol bármelyik versenyzőt ki lehetett volna hozni győztesnek. Sajnos egyikben sem bennünket hoztak ki, ez azért bosszant egy kicsit! Köszönöm a lányok munkáját és hozzáállását! Nagy Kitti nyitómeccsének első menetében még nem érezte az ütőtávot, aztán már minden oké volt. Idén sem volt senki, aki meg tudta volna szorongatni őt , tehát jó formában indult Tatára és bizakodva várjuk a világbajnokságot, melyet november 16-26. között a dél-koreai Jeju szigeten rendeznek. Szeretném még kiemelni Korcsmáros Mercédesz teljesítményét is, hiszen ő is, mint Kitti két nyert meccsel került a döntőbe és övé volt az egyik finálé, amit akár mi is nyerhettünk volna! - értékelte tanítványai teljesítményét Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing vezetőedzője.

KM

Ökölvívás: Országos női bajnokság

Az NYVSC-Big Boxing versenyzőienk eredményei

Serdülők, Magyar Kupa. 54 kg: 1. Bákonyi Hajnalka. 48 kg: 3. Molnár Enikő

Juniorok: 46 kg: 5. Tivadar Renáta. 71 kg: 2. Tóth Sára.

Ifjúságiak: 54 kg: 2. Ferencz Judit. 69 kg: 2.Erdélyi-Szabó Margarita.

Elit: 57 kg: 1. Nagy Kitti. 64 kg: 2. Korcsmáros Mercédesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!