Sport

2014.11.21. 09:56

Most már nem szólhat közbe semmi

Mátészalka - Türk Ferenc immár valóban debütálhat a tiszavasvári kispadon – mátészalkai esély a felzárkózásra.

Mátészalka - Türk Ferenc immár valóban debütálhat a tiszavasvári kispadon – mátészalkai esély a felzárkózásra.

Nem kérdés, itt a lehetőség. Legalábbis a Mátészalkai MTK számára. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport tabellájának végén veszteglő szatmáriak szombaton (kezdés: 15 óra) a tőlük csak hajszálnyival jobban álló Hajdúböszörményt fogadják.

„Egy házzal odébb”, Nyírbátorban a makulátlan mérlegét rendíthetetlenül őrző házigazda a középmezőnybe felkapaszkodni vágyó Fehérgyarmattal szemben bizonyíthatja (18 óra) – nem véletlenül a bajnoki cím első számú favoritja. Noha a legutóbbi, gyarmati túráról lemaradt Türk Ferenc – akkortájt az „osztálytárs” Kisvárda játékosaként akadt feladata... – , ezúttal viszont aligha gátolja meg bármi a Tiszavasvári minap kinevezett edzőjét, hogy a Debreceni EAC elleni hazai meccsen (18 óra) debütáljon. Nyilván a győzelem reményében készül a premierre. Az egyetlen, vasárnapra rendelt találkozón az élcsoporthoz közelítő Kisvárda otthon (18 óra) próbálja meg legyűrni az eleddig vele teljesen azonosan teljesítő Miskolcot.

Ugyancsak a hét utolsó napján szólítja pályára a kötelesség a két megyei női gárdát. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza – szokás szerint – a bujtosi csarnokban látja vendégül (15 óra) a Hajdúböszörményt. A Hadobás-csapat nem csupán a jól ismert közeg miatt számít esélyesnek, a tabellán is jóval előrébb tart a hajdúsági riválisnál. A második helyen táborozó Kisvárda a sereghajtó Derecske csarnokában domboríthat. Valószínűleg meg is teszi.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!