Sport

2014.11.28. 11:43

Világbajnokok ellen gurítanak

Nyíregyháza, Zalaegerszeg - A zalaegerszegiek soraiban a nyíregyházi születésű Fehér László is fellép az NYTK elleni vasárnapi szuperligás férfi tekebajnokin.

Nyíregyháza, Zalaegerszeg - A zalaegerszegiek soraiban a nyíregyházi születésű Fehér László is fellép az NYTK elleni vasárnapi szuperligás férfi tekebajnokin.

Nem az a kérdés, hogy hány világbajnok jut szóhoz az ellenfél Zalaegerszeg soraiban, hanem az, hogy hány nem. Vagyis vasárnap igazán nívós ellenfele lesz a Nyíregyházi TK-nak a férfi szuperligában, hiszen a nemzetközi szinten is jegyzett zalaiakat látják vendégül.

Világbajnoki címek birtokosaként szerepel a vendégek soraiban Nemes Attila, Farkas Sándor, Fehér Zoltán (a régi pályán sokáig ő tartotta a pályacsúcsot a Városi Stadionban), no meg a nyíregyházi nevelésű Fehér László, aki egyben a férfi válogatott szövetségi kapitánya is. Utóbbi hazatér és nagy boldogság a számára, hogy lemezes pályán játszhat tétmérkőzést ott, ahol a pályafutása kezdődött. Rajtuk kívül érdemes lesz figyelni Gyárfás Szilárdra is, aki ugyan „csak” ifjúsági világbajnok, de talán a legjobb formában lévő zalaegerszegi játékos.

Hogy miben lehet egy ilyen csapat ellen bízni az NYTK részéről? Abban, ami a két csapat eddigi három mérkőzésén megvalósult, hogy most sem tudják lenullázni a nyíregyháziakat a zalaiak. Az őszi szezonnyitón tisztes helytállás mellett 7–1-re kaptak ki a nyírségiek, akkor Finta Zoltán szerezte az egyéni pontot Nemes Attilával szemben. A hazaiak nem is annyira titkon abban bíznak, hogy a jó ellenfél kihozza belőlük az eddigi legjobbjukat, és ha elérik a 3400 fás összteljesítményt, akkor már nem érhetné szó a ház elejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!