Sport

2014.11.15. 16:36

Vizsgamunka: jár az ötös!

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 14. forduló: a kisvárdaiak és a nyírbátoriak is úgy nyertek, hogy öt gólt szereztek a szombati mérkőzésükön.

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 14. forduló: a kisvárdaiak és a nyírbátoriak is úgy nyertek, hogy öt gólt szereztek a szombati mérkőzésükön.

Kisvárda Master Good–Hajdúböszörményi TE 5–0 (3–0)

Kisvárda, 600 néző, v.: Czékus.

Kisvárda: Vasas G. – Hidi N. (Varga A., 85.), Kardos N., Hegedűs T. (Orosz M., a szünetben), Molnár R., Minczér, Fodor A., Nagy R., Erős G., Brankovics (Miskolczi, 61.), Milovac. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Hajdúböszörmény: Somogyi M. – Kerek B., Tóth T., Simonka, Lovas M., Szabó M. (Nagy T., 61.), Éles B., Jeremiás, Benke (Hortó, a szünetben), Tóth L. (Orosz A., 61.), Bogdanovics. Játékos-edző: Igor Bogdanovics.

Két rosszabbul sikerült bajnoki után újra a szezon első felében megszokott formáját hozta a Kisvárda: korán vezetést szerezve, magabiztosan nyert. Az eredetileg veszélyeket is rejtő mérkőzés nehézségi fokán könnyített a kiállítás is, és az, hogy az abból kapott szabadrúgást Erős Gábor gólra váltotta. Izgulnivaló így is akadt: a meccs előtt kérdésessé vált Hegedűs Tibor játéka, de a csapatkapitány végül vállalta a játékot, igaz, a szünetben le kellett cserélni. Akkor már zsebben érezhette a házigazda a három pontot, a negyedik és az ötödik találatot a gólkirályi címért versengő, a nyáron éppen Böszörményből érkezett Marko Milovac szerezte. A kettő között a négygólos előny kissé elaltatta a Kisvárdát, Vasas Gergő védései és a léc mentették meg a szépítéstől a hazai csapatot.

Gól: Nagy R. (5.), Erős G. (38.), Fodor A. (44.), Milovac (54. és 89. – az elsőt 11-esből). Kiállítva: Éles B. (gólhelyzetben buktatta Milovacot, 37.). Jó: Minczér, Fodor A., Nagy R., Milovac, illetve Jeremiás, Bogdanovics. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Kocsis János, kisvárdai vezetőedző: – A legfontosabb a három pont megszerzése volt az az, hogy a csapat visszanyerje az önbizalmát. Mindkét kívánalomnak megfeleltünk, akadtak jó periódusaink, sok helyzetet alakítottunk és a gólkülönbség is reálisnak mondható.

Igor Bogdanovics: – Tudtuk, hogy a kisebb hullámvölgybe került Kisvárda mindenképpen javítani akar ellenünk, ez a jelek szerint sikerült is neki. Sajnálom, hogy öt gólt kaptunk, de játékban nem vallottunk szégyent, csakhogy a hazaiak könyörtelenül kihasználták a hibáinkat.

Salgótarjáni BTC–Nyírbátori FC 3–5 (3–3)

Salgótarján, 200 néző, v.: Pillók.

Salgótarján: Kozma T. – Kerényi G., Privigyei, Csornij, Sólyom Á., Horváth R., Banai, Bata, Szlezák B., Kiss K., Liszka. Edző: Oláh Béla.

Nyírbátor: Tóth Sz. Tóth Sz. – Pálfi I., Lipcsei M., Ráti, Dajka L., Ambrusz, Boros D., Benkő B., Nagy D., Erdei Z., Pálvölgyi. Edző: Kovács János.

Az elején a buszon maradt a nyírbátori csapat, hiszen az ötödik percben már két góllal vezetett a Tarján. A szépítés után egyszer még visszaállt a különbség, de szünetig ledolgozta a hátrányt a vendégcsapat. A második félidőben már a nyírbátoriak akarata érvényesült, és a több kihagyott helyzet mellett sikerült megszerezni azt a két gólt, amely a győzelmet és a vízilabdaeredményt is biztosította.

Gól: Csornij (1.), Banai (5. és 34.), illetve Erdei Z. (12.), Nagy D. (35., 66. és 78.), Pálvölgyi (44.). Jó: Kerényi G., Horváth R., illetve Ambrusz, Erdei Z., Nagy D. (Tudósító: Baracsi Balázs)

Oláh Béla: – Kétszer is megnyert mérkőzést veszítettünk el a végén, az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a győzelmet.

Kovács János: – Amiért jöttünk sikerült elérni, bár nagy nehézségek árán. Kétszer is kétgólos hátrányból álltunk talpra, és bár a helyzetkihasználásunk lehetett volna jobb is, összességében nem lehetünk elégedetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!