Sport

2014.12.16. 10:55

Jegyzet: Ria! Ria! Olimpia?

<em>December 9-éig csak a valóságtól elrugaszkodott honpolgárok gondolhatták komolyan, hogy valaha is nyári olimpiának adhatunk otthont, s tapsolhatunk heteken át a különböző sportágak állócsillagainak. A rózsaszín álmot – többek közt – gyorsan szertefoszlatta a szükséges infrastruktúra hiánya és az újonnan épülő létesítmények további gazdaságos működtetésének nyomasztó mikéntje.</em> Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

December 9-éig csak a valóságtól elrugaszkodott honpolgárok gondolhatták komolyan, hogy valaha is nyári olimpiának adhatunk otthont, s tapsolhatunk heteken át a különböző sportágak állócsillagainak. A rózsaszín álmot – többek közt – gyorsan szertefoszlatta a szükséges infrastruktúra hiánya és az újonnan épülő létesítmények további gazdaságos működtetésének nyomasztó mikéntje. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Hogy mi változott meg december 9-én? A Nemzetközi Olimpiai Bizottság monacói kongresszusán sutba dobta eddigi rendezési elvét, a pályázatok elbírálásában immár a gazdaságosság a fő szempont. Az „Agenda 2020” elnevezésű program révén (ebben a már meglévő sportlétesítmények kerülnek előtérbe, valamint az „egy város egy olimpia” elv is a múlté) Magyarország is labdába rúghat. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint 2024-re „olimpia­képes” állapotban leszünk. Mint sportbarát, kívánom, hogy egy alapos előkészítés után beadott, politikai és társadalmi konszenzuson alapuló pályázattal vegyük sikerrel az akadályt, s rendezzünk olimpiát 2024-ben! „Bemelegítésnek” jó lesz a 2020-as labdarúgó Eb négy mérkőzése, vagy a 2021-es vizes világbajnokság...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!