Sport

2014.12.16. 12:32

Kisvárdai hozzájárulás a soproni aranyhoz

Kisvárda - A karatézó Rétfalvi Tamás megszerezte pályafutása első felnőtt bajnoki aranyérmét.

Kisvárda - A karatézó Rétfalvi Tamás megszerezte pályafutása első felnőtt bajnoki aranyérmét.

Ugyan az egyéni versenyek már korábban befejeződtek a Kisvárdai Kyokushin Karate Do SC versenyzői számára (harminc aranyérem volt a termés), ám Rétfalvi Tamásnak még volt egy jelenése: Markó László tanítványa a Kyokushin Kamikaze Sopron csapatának felkésérésére az országos full contact karate csapatbajnokságon erősítette a nyugati határszéliek együttesét.

A Budapesten rendezett viadal negyeddöntőjében a „vegyes” csapat 4–0-ra nyert a miskolciak ellen, aztán 2–1-re a Budai Harcművész SE ellen, így a kisvárdaival megerősített soproniak bejutottak a fináléba. A finálában a fizikálisan erősebb versenyzőket felvonultató Szolnoki Bajnokok következtek, akik nem tudták megszerezni a nevükben szereplő címet, mert a technikásabb ellenfél felülkerekedett. A soproni bajnoki címnek Rétfalvi Tamás is tevékeny részese volt, megszerezve pályafutása első felnőtt aranyérmét, egyúttal feltette a koronát egész éves nagyszerű szereplésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!