Sport

2014.12.30. 08:27

Márk újabb győzelme!

Budapest, Nyíregyháza - Két fiatal bunyós játszotta a főszerepet a Profi Box Promotion hétfő esti gáláján, amelynek a fővárosi Ramada Pláza adott otthont.

Budapest, Nyíregyháza - Két fiatal bunyós játszotta a főszerepet a Profi Box Promotion hétfő esti gáláján, amelynek a fővárosi Ramada Pláza adott otthont. A Bajnokok Éjszakája elnevezésű rendezvényen profi bajnoki címekért szálltak ringbe az ökölvívók. A negyedik párban Nagy Márk, az NYVSC-Big Boxing középsúlyú kiválósága a magyar bajnoki és a WBF szervezet nemzetközi bajnoki övéért meccselt a Albert Ferenc ellen. Mint ismert, eredetileg a címvédő Micskó Sándor lett volna az ellenfél, ám ő megbetegedett. Így ugrott be klubtársa Albert, aki pár hete egy német gálán tizenkét menetet öklözött és bár pár napja tudta meg, hogy beugró lesz, remek kondiban volt.

A tíz menetesre tervezett meccs végig ment, a közönség nagy örömére. Márk a vívó, Albert a verekedős, harcos stílust képviselte. Ez ki is domborodott az összecsapáson, hiszen a az iskolázottabb nyíregyházi versenyző remek kombinációkat ütött testre és fejre egyaránt. A zömökebb Albert a kettős fedezékből villámgyorsan előretörve próbálkozott és amikor Márk feleslegesen leengedte kezeit, gyakorta talált is. Nem volt könnyű dolga a pontozóknak, hiszen nagyon sok ütést mutattak be a versenyzők, és mindketten bármelyik pillanatban be is fejezhették volna a meccset. Végül ez nem történt meg és az ítészek egyhangú pontozással (96:94, 97:93, 96:94) arányban a több pontos és tisztább ütést bemutató Márkot hozták ki győztesnek. Nagy Lajos tanítványa és fia így tizenkilencedik profi meccsét is megnyerte, megszerezte a WBF nemzetközi bajnoki címét, illetve ideiglenesen ő a középsúlyú magyar bajnok.

- Nagyon szoros, kiegyenlített mérkőzés volt, örülök, hogy én nyertem. Az ötödik-hatodik menet táján éreztem holtpontot, akkor éreztem úgy, hogy rá kell kapcsolni. Szerencsére sikerült! - nyilatkozta még a ringben Nagy Márk.

- Úgy vélem reális eredmény született a remek mérkőzésen. Sikerült megvalósítanunk amit elképzeltünk, a támadásokkal nem volt gond, védekezésben időnként kicsit könnyelmű volt Márk, mert gyakorta lenn hagyta a kezeit. Természetesen boldogok vagyunk, hogy győzelemmel zártuk az esztendőt és készülünk a Micskó elleni mérkőzésre-vélekedett Nagy Lajos.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!