Sport

2015.01.26. 15:59

A legkisebb vitte a legtöbbre

Nyírbátor, Nyíregyháza, Budapest - Tölgyes Dorottya egyéniben a döntőig menetelt, a Budapest-bajnokságot kihagyó Majoros Bence World Tour-viadalon indul.

Nyírbátor, Nyíregyháza, Budapest - Tölgyes Dorottya egyéniben a döntőig menetelt, a Budapest-bajnokságot kihagyó Majoros Bence World Tour-viadalon indul.

Tölgyes Dorottya nevéhez fűződik a legjobb megyebeli eredmény a hétvégi korosztályos Budapest-bajnokságról. A nyírbátori kislány az újoncok U11-es korcsoportjában a döntőig végigmenetelt a mezőnyön (egyetlen szettet sem vesztett, a csoportjában pontot is alig), a fináléban aztán már az első helyen kiemelt riválisa kerekedett felül.

A nyíregyházi Laskai Írisz az év elején korosztályt váltott, így ő nem ritkán tőle idősebb versenyzőkkel találkozott. Újonc összevontban az éremküszöbben botlott meg (olyan meccsen, amelynek az első szettjét 11:1-re nyerte, majd kikapott 3:1-re...), a serdülők között is volt győztes mérkőzése, a válogatottban is számításba vett, Pad Franciskával alkotott párosa is biztatóan mozgott.

Kihagyta a Budapest-bajnokságot Majoros Bence, mert a bátoriak ifi ranglistavezetője a héten felnőtt nemzetközi viadalon szerepel. A budapesti Tüskecsarnokban rendezik meg a World Tour-viadal egyik állomását, Bence a felnőtteknél egyéniben és párosban (a BVSC-s Bruckner Máté oldalán) szerepel, az U21-es kategóriában pedig csak egyesben rendeznek viadalt, de természetesen azon is rajthoz áll.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 27-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!