Sport

2015.01.23. 08:37

Eddig minden nagyon szép...

Nyíregyháza - A kedd esti edzésen bemutatkozott Carolina Nelmaira Valdez, a Fatum-Nyíregyháza venezuelai légiósa.

Nyíregyháza - A kedd esti edzésen bemutatkozott Carolina Nelmaira Valdez, a Fatum-Nyíregyháza venezuelai légiósa.

Havat még nem látott, de a hidegre felkészült Carolina Nelmaira Valdez. A meleg dzsekit legalábbis nem hagyta otthon. Na igen, harmincöt fokos hőségben szállt fel, hogy röpke huszonnégy órás utazást követően a fagyos Magyarországon landoljon.

A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának új, venezuelai légiósa hosszú útra, egyben merész kalandra vállalkozott. Elvégre messze szakadt hazájától, egyben először jár Európában. A négyes ütőposzton bevethető, 22 éves, 189 centiméter magas, sudár hölgy a festői Ciudad Bolivar városából érkezett, és kedden, a késő estébe nyúlt edzésen ízelítőt adott tudásából. Ami egyelőre biztatónak tűnt... A korábban az argentin bajnokságban is megfordult dél-amerikai játékost a kubai Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzont hivatott pótolni, akitől makacs térdsérülése miatt elköszönt a nyírségi klub.

– Nagyon tetszik a város, amit eddig láttam az nagyon szép, a körülményekre nem lehet panasz – nyilatkozta felettébb diplomatikusan és udvariasan Carolina Nelmaira Valdez. – Persze, leginkább játszani jöttem, kíváncsi vagyok a bajnokságra, szeretném a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani, sikerekhez segíteni a csapatot.

A szakvezetés reményei szerint már vasárnap, a címvédő Békéscsaba elleni idegenbeli összecsapáson bizonyíthatja, hogy nem véletlenül esett rá a választás.

A nyíregyházi együttessel kapcsolatos további információ, hogy Botos Fruzsina nem lép pályára a szezon hátralévő részében: a rutinos játékos bejelentette visszavonulását.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!