Sport

2015.01.24. 14:40

Emeltek a súlyon a mérkiek

A Kinizsi SE erőemelőinek eddigi legsikeresebb esztendeje volt a tavalyi.

A Kinizsi SE erőemelőinek eddigi legsikeresebb esztendeje volt a tavalyi.Az elmúlt évben magasra emelték a súlyt a Mérk Kinizsi SE erőemelői, pedig az egy esztendővel korábban a Magyar Kupában elért harmadik helyezés szinte túlszárnyalhatatlannak tűnt. Azt jött a 2014–es szezon, és a Magyar Kupa dobogóján eggyel feljebb léptek a mérkiek. Erőemelésben toronymagasan végeztek az élen Szűcs Sándor tanítványai, és fekvenyomásban is alig maradtak le az elsőségről.

– A klubunk történetének legsikeresebb éve a 2014–es, amit nagyon kemény munkával értük el – kezdte visszapillantását az elmúlt esztendőre Szűcs Sándor edző. – Nyugodtan kijelenthetem, hogy a sikeres év egyben küzdős év is volt. Hat magyar bajnoki versenyen vettünk részt, mindannyiszor több mint tíz versenyzővel. Az ifjúsági és junior csapatunk tavaly nem talált legyőzőre, elhódítottuk a csapatbajnoki címet mind a fekvenyomó, mind az erőemelő korosztályos magyar bajnokságokon.

– Az egyéni teljesítményekre sem panaszkodhatunk, hiszen az utánpótláscsapat két meghatározó egyénisége közül Orosi Tamás 59 kg–ban lett felnőtt magyar bajnok is, míg Rácz Dávidnak a 74 kg–ban sikerült ugyanez a bravúr, vagyis a felnőtt mezőnyben is sikerült megszerezni az első helyezést, ráadásul 240 kg–os, új guggoló magyar csúcs beállításával.

Az öregfiúk is remekeltek

– A rutinos mastersek is kitettek magukért, hiszen a Görög László (59), Haga Tibor (93), Szűcs Sándor (105), Aradi Ferenc (+120) alkotta csapat is a fiatalokhoz hasonlóan az ország élmezőnyében tudhatják magukat.

– Az októberi, Gyulán rendezett ifjúsági, junior, masters felnőtt erőemelő magyar bajnokságon voltunk a legsikeresebbek, itt egyedülálló módon minden korcsoportban sikerült megszereznünk a csapat első helyezést.

A nemzetközi porondon

– A hazai megmérettetések mellett új impulzusok is értek minket, hiszen három nemzetközi versenyen is indítottunk versenyzőket – folytatta Szűcs Sándor.

– A felfokozott nemzetközi ritmust még ugyan szoknunk kell, de elmondhatjuk, hogy derekasan helytálltunk, a versenyeken folyamatosan éremszerző pozíciókért harcolhattunk. Orosi Tamás és Rácz Dávid az orosházi ifi és junior erőemelő világbajnokságon derekasan helytállva mindketten az ötödik helyezést szerezték meg súlycsoportjukban. Sőt, Dávidot csak egy hajszál választotta el attól, hogy guggolásban világbajnok legyen. Ugyanis a 250 kg–os kísérletét a bírók 2:1 arányban megadták, ám néhány perccel később a zsűri felülbírálta döntést és elvették a gyakorlatot, pedig ezzel az élen zárt volna. Görög Lászlónak a júliusi Csehországban megrendezett masters erőemelő Európa–bajnokságon 59 kg–ban sikerült a dobogó legfelső fokára állnia.

– Ezen tapasztalatokkal felvértezve vágtunk neki 2015–nek, amely reméljük, megtartja az előző évek fejlődési tendenciáját, és még sikeresebb lesz, mint az előzőek voltak! – így Szűcs Sándor.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!