Sport

2015.01.08. 15:30

Még magasabbra kerülhet a léc

Nyíregyháza - Prágán, Tallinnon és Pekingen keresztül vezethet az út a riói olimpiára Bakosi Péter számára.

Nyíregyháza - Prágán, Tallinnon és Pekingen keresztül vezethet az út a riói olimpiára Bakosi Péter számára.

Ugyan hivatalosa elválasztható egymástól a fedett pályás és a szabadtéri versenyidőszak, a kettő gyakorlatilag mégis összeér. Kora ősszel alig fejeződött be a kinti viadalok sora, máris megkezdődött a felkészülés a következő évadra.

Legalábbis Bakosi Péter számára, hiszen a Nyírsuli magasugrója tavaly október végén tíz napig a portugáliai Monte Gordóban edzőtáborozott, és azóta sem volt sok pihenője. Hogy hol tart a munkában, arról a hét végén, de legalábbis január 18-án megkapjuk az első visszajelzést (előbb a válogatott kerettagok számára lesz szövetségi felmérő, aztán pedig a Nyíregyházi Főiskolán esedékes viadallal hivatalosan is beindul a versenyszezon), mindenesetre edző-édesapja nagyon bizakodó.

– Itthon nagyon nehéz körülmények között készülünk, hiszen a főiskola atlétikai csarnokában hideg van, ezért technikázni olykor Budapestre járunk, de szerencsére a portugáliai edzőtábor mellett Székesfehérváron és a németországi Stuttgartban is remek körülmények között készülhettünk – ismertette az elmúlt hónapok menetrendjét Bakosi Béla. – A sváb városban korábbi edzőm, a kint dolgozó Kiss Tamás csoportjához csatlakozhattunk, és itthoni szemmel nézve mesebeli körülmények között gyakorolhattunk. Hatsávos, százharminc méteres futópálya állt a rendelkezésünkre, ebből a dobók számára leválasztanak egy jó tíz méteres sávot, a többi a futóké, ugróké. A munkacsarnok mellett található egy ezer négyzetméteres konditerem, amelyet egymillió euróból rendeztek be a legmodernebb amerikai gépekkel. A biometriai laborban azonnali állapotfelmérésre is volt lehetőségünk, megtudva, hogy mely izomcsoportokat kell elsősorban fejlesztenünk.

A teljes cikk olvasható a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!