Sport

2015.01.04. 13:03

Nyolcadik kiemeltként ukrán riválissal szemben

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton hétfőn Ausztráliában kezdi meg 2015-ös szereplését.

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton hétfőn Ausztráliában kezdi meg 2015-ös szereplését.Világranglista-helyezése (161.) alapján a nyolcadik kiemelési sorszámot kapta Fucsovics Márton az ausztráliai Happy Valley-ben, ahol a nyíregyházi teniszező megkezdi 2015-ös szereplését. Ehhez képest az 50 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás ATP-challengertorna első fordulójában kaphatott volna könnyebb ellenfelet is, hiszen a 175. helyen álló ukrán Denisz Molcsanov lesz az ellenfele.

A 24 éves játékossal Marci korábban még nem találkozott. A viadal első kiemeltje, egyben legmagasabban jegyzett játékosa a szlovén Blaz Rola (80.), akitől Fucsovics tavaly Ostravában szenvedett vereséget, a második helyen pedig a korábbi Australian Open-döntős ciprusi Markosz Bagdatiszt (85.) jegyzik.

A torna másik magyarja, a Marci munkáját edzőpartnerként segítő Gödry Levente a selejtezőben vérzett el a thaiföldi Sonchat Ratiwatana ellen (6:1, 7:6). A nyíregyházi játékos már a hétfői programban pályára lép, a 4-es pályán a harmadik mérkőzés lesz az övé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!