Sport

2015.01.09. 13:50

Szükség lesz a csalogató triplákra

Nyíregyháza - Újabb hosszú utazás és pécsi fellépés vár szombaton a Marso-NYKK-ra.

Nyíregyháza - Újabb hosszú utazás és pécsi fellépés vár szombaton a Marso-NYKK-ra.

Még január közepén sem járunk, de ebben az évben már 1954 kilométert (kis)buszoztak a nyíregyházi kosarasok. A múlt szombaton Zalaegerszegen, szerdán pedig Körmenden lépett fel az élvonalbeli férficsapat, amely a hétvégén sem pihenheti ki az eddigi fáradalmakat, hiszen oda-vissza 958 kilométerrel növeli az adagot.

Merthogy szombaton Pécsen lép fel a Marso-NYKK. Az október 21-i találkozásuk alkalmával a nyíregyháziak nyertek 88–70-re, akkor az NYKK bajnokságbeli harmadik győzelmét érte el, míg a PVSK három vereséggel indította a sorozatot. Azóta némileg megváltoztak az erőviszonyok, hiszen a jól rajtoló csapat mutatója 4/10-re változott, a baranyaiak viszont alaposan belehúztak, és 7/7-nél tartanak. Szerdán például – amíg az NYKK 100–71-re veszített Körmenden – nagy bravúrt felmutatva legyőzték az addig mindössze egyetlen vereséggel álló Kecskemétet 79–75-re.

– Most akár abban is reménykedhetnénk, hogy pécsieket némileg elaltatja a szerdai győzelmük, de inkább magunkban bízom, abban, hogy egyre jobb lesz a csapatunk – fogalmazott meg egyfajta születésnapi kívánságot a pénteken 43. életévét betöltő Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A legutóbbi találkozásunk óta a Pécs elég szépen összeállt, de azt addig is tudtuk róla, hogy különösen a védekezése kellemetlen, hiszen játékosai behúzódnak a palánk alá. Mi viszont éppen az alsó posztokon vagyunk erősek, ezért az lehet az ellenszer, ha jól dobjuk a triplákat. Nincs mese, be kell találnunk távolról is ahhoz, hogy ki tudjuk csalogatni őket a palánk alól, és akkor a centereknek is nagyobb területük lehet.

A teljes cikk elolvasható a  Kelet-Magyarország január 10-i számában.

képalá:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!