Sport

2015.02.12. 08:22

Az öltözőben már jól néznek ki

Balkány, Szakoly - Madalina György, persze csak akkor lesz elégedett, ha a Szakoly a pályán is sikeres lesz.

Balkány, Szakoly - Madalina György, persze csak akkor lesz elégedett, ha a Szakoly a pályán is sikeres lesz.

Nem viccelnek Szakolyban. Olyannyira nem, hogy halálosan komolyan gondolták a megyei első osztályú csapat sorainak acélosítását. Ráadásul nem csupán elképzelték és beszéltek róla – tettek is az ügy érdekében.

Ennek kézzelfogható eredményeként a tizenkettedik helyen állomásozó egylethez szegődött két balkányi futballista: a csatár Nagy Dávid, illetve a középpályásként bevethető Szabó Péter mellett további három friss szerzemény csatlakozott a kerethez. Közülük ketten ugyancsak a bajnoki riválisnak számító gárdától érkeztek. Jelesül a bal oldali védő Babják Csaba (Tiszakanyár), valamint a szintén középpályásként hadra fogható Kató István (Dombrád). Az egyetlen „kakukktojás” Buka Bence – legalábbis a szabolcsi közeg számára. Mindazonáltal aligha lehet a véletlen műve, ha a szakmai stáb „kinézte magának” a huszonnégy esztendős, legutóbb az NB III-as Hajdúböszörményben szerepelt belső védőt. Ekképpen természetesnek tűnik, hogy a trénernek is tetszik a csapat.

– Szerencsénk van, jó körülmények között tudunk készülni – utalt az egyik legfontosabb tényezőre Madalina György, a Szakoly edzője. – A villanyvilágítással ellátott műfüves pályánk ilyenkor szabályosan aranyat ér. Továbbá bízom benne, hogy végre elkerülnek minket a sérülések, mert abból az ősszel volt elég. Az átigazolások után jól nézünk ki az öltözőben, remélem, jól fogunk majd festeni a pályán is!

Akadnak, persze távozók is. A román vonal leépítésének következménye, hogy Chioreanu Radu, valamint Rebegea Ciprian nélkül folytatja menetelését a Madalina-legénység – mindkét játékos visszatért hazájába. Ugyancsak kivált Dávid Gábor, Palaga Péter, míg Fodor Tamás a hírek szerint Nagykállóba tart... Az őszi nyitófordulóban kidőlt, de csak jóval később – az egyik legkegyetlenebb sérülés, jelesül keresztszalag-szakadás miatt – megműtött Balogh Zsolt sem marad Szakolyban. Abban a társulatban, amelynek reális eséllyel szállhat harcba a megkapaszkodásért.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!