Sport

2015.02.26. 15:46

Folytatódott a libabőröztető társasjáték

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nem csak a mának élnek: a Szatmár Unió ismét főként fiatalok bevetésével próbálkozik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nem csak a mának élnek: a Szatmár Unió ismét főként fiatalok bevetésével próbálkozik.

A Szatmár Unió FC vezetősége, lassan már rutint szerez, a fél évente komplett csapatcsere elnevezésű, meglehetősen „libabőröztető” társasjátékban. Szó mi szó, a kiesés rémétől gyötört megyei első osztályú futballegyletek háza táján, szinte mindenhol végigsöpört a „félelem cunamija”.

A Fehérgyarmaton székelő legénység előljárói meresztgették is a szemüket, például a nyírbátori Arany Fácán műfüves felkészülési tornán.

– Őszintén szólva, ha a mezek nem lettek volna feliratozva, hát bizony senki meg nem mondta volna közülünk, hogy azt a riválist látjuk, amellyel mondjuk szűk három hónapja találkoztunk a pályán – elmélkedett Papp Attila, az SZUFC technikai vezetője. – A változást, egyetlen porcikánk sem óhajtotta, de úgy hozta a sors, hogy ezúttal is szembesülnünk kellett azzal, hogy csaknem fél csapatra való labdarúgó máshol képzeli el a folytatást... Harag nincs, többségük a távolság következtében köszönt el: a debreceni derékhad nem titkoltan azért váltott, mert munkahelyi és egyéb elfoglaltságaik miatt az oda-vissza napi 200 kilométernyi autókázást, egyszerűen nem tudták a továbbiakban összeegyeztetni elfoglaltságaikkal. Akadt olyan is, akit a megyeszékhelyhez, Nyíregyházához köt a munkahelye, s volt, akit kedvező ajánlattal kerestek meg innen, a szatmári térségből, erőszakkal pedig senkit sem akartunk tartóztatni.

Ugyanakkor a koncepció nem módosult, a jövőben is tehetséges ifjak bevetésével próbálkozik az Unió. Olyannyira, hogy két játékost a saját utánpótlásból is felhoztak afelnőttekhez. Mindez nem kevés rizikót jelent, de a szakmai stáb bízik abban, hogy közönség értékelni fogja ezt a nem feltétlenül csak a „mának élünk metódust”.

Érkezett, persze egy-két még korántsem aggastyán, no meg néhány rutinosnak tekinthető futballista. A nyáron – segítő szándékkal – visszatért Bartha testvérpár után a korábbi időszak nagy „ikonjai” közé tartozó Varga Zoltán ugyancsak csatasorba állt. Siti Ferenc edző a velük kiegészült kerettel indul csatába a biztos bent maradás kiharcolása érdekében, mert nem titkoltan, ez a legfontosabb cél.

Ez történt

A Szatmár Unió FC játékoskeretének téli változásai

Távozott: Kőrösi Norbert, Juhász Bence (mindkettő Cellspan-Balkány), Bogár Márk, Fehér Ádám (mindkettő Nagyecsed), Simon Kornél (Kótaj).

Érkezett: Szatke Márk, Sárközi Dávid (mindkettő Bozsik Akadémia), Juhász Sándor (Tiszakóród), Csáki Róbert (Cellspan-Balkány), Doros Marius (Csenger), Varga Zoltán (újrakezdte).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!