Sport

2015.02.25. 19:25

Több poszton is segítheti a Nyírbátort

Nyírbátor - A korábbi évek meghatározó NB III-as csapatai után a harmadik ilyen alakulatban juthat szóhoz Farkas Márton.

Nyírbátor - A korábbi évek meghatározó NB III-as csapatai után a harmadik ilyen alakulatban juthat szóhoz Farkas Márton.Tény, ami tény, utolsó Tisza-csoportos éveiben egyértelműen a Kisvárda, Nyírbátor, Cigánd hármas uralta az NB III-at, és a szűkített létszámú mezőnyben is meghatározó tagja a trió a Keleti csoportnak.

Kapóra jött invitálás

Innentől kezdve Farkas Márton elmondhatja magáról, hogy mindhárom csapatban szerepelt, hiszen a Várdán lehúzott éveket követően az őszt kölcsönjátékosként a bodrogközi brigádnál töltötte, a mostani átigazolási időszakban pedig Nyírbátorba került.

– A cigándi időszakom nem úgy sikerült, ahogy reméltem, nem jutottam folyamatos játéklehetőséghez, így garantálható volt, hogy nem hosszabbítják meg a kölcsönszerződésemet – mondta a 25 esztendős futballista. – Ebben a helyzetben kapóra jött a nyírbátoriak invitálása, a kisvárdai szerződésemet felbontottuk, így most már nem kölcsönben futballozok az új klubomban.

– Hozzáteszem, remek társaságba és nagyszerű körülmények közé csöppentem, minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk, bár egyelőre talán nem tart ott a csapat, ahol tartania kellene.

Nehéz meghatározni

Farkas Mártonnak nehéz meghatározni a posztját, hiszen annak idején a Nyíregyháza Spartacusban éppúgy játszott védőt, mint középpályást, a legemlékezetesebb kisvárdai mérkőzése pedig a Szeged elleni osztályozó visszavágója volt, amikor támadóként tett sokat az NB II-be jutásért. Az eddigi edzőmeccsek alapján úgy tűnik, Bátorban is több poszton számolnak vele.

Ha baj van…

– Több pozícióban kipróbált már Kovács János mester, de az az igazság, hogy a védelem előtt, védekező középpályásként érzem magam a legotthonosabban – így Farkas Márton. – Egyszerre könnyű és nehéz is az ilyen helyzet, mert rám süthetik, hogy poszttalan vagyok, de ha baj van, adott szituációban több szerepkört is rám lehet bízni.

Farkas Márton pedig nem válogat.

– Természetesen ott játszom, ahová állítanak, bízom benne, hogy hozzá tudom segíteni új csapatomat a minél jobb szerepléshez.

Az utóbbi edzőmeccsek eredményei viszont nem túl biztatóak. Az még hagyján, hogy a bátoriak 4–1-re kikaptak az NB III bajnokesélyesétől, a Kisvárdától, de előtte 4–3-ra veszítettek a megye egyes Tuzsér ellen, majd 2–1-re a megyei II. osztályú Nagyecsed ellen. Noha edzőmeccsekről van szó, mindazonáltal bosszantóak lehetnek az ilyen vereségek…

Ki kell javítani a hibákat!

– Persze, hogy azok – erősítette meg a felvetést a friss bátori szerzemény. – Megye kettes csapattól nem lenne szabad kikapnunk, még akkor sem, ha tudjuk, a Nagyecsed eggyel magasabb osztályban is bőven megállná a helyét.Abban feltétlenül bízhatunk, hogy majd a bajnoki mérkőzéseken jönnek a győzelmek, az eredmények, addig is ki kell javítanunk a hibákat, amire még van némi lehetőségünk a Tiszaújváros elleni szombati nyitányig.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!