Sport

2015.04.29. 09:54

A remek úszás adta a siker alapját

Nyíregyháza - Gyebróczki Máté diákolimpiai bajnok lett, az Arany-gimnázium csapata a második helyen végzett kéttusában.

Nyíregyháza - Gyebróczki Máté diákolimpiai bajnok lett, az Arany-gimnázium csapata a második helyen végzett kéttusában.

Első alkalommal rendezték meg a kéttusa diákolimpiát, amely az öttusa két alapszámából, az úszásból és futásból áll az öttusa szabályai szerint. A versenyt Kecskeméten, ugyanazon a pályán rendezték, ahol néhány hét múlva az Öttusa világkupán a földkerekség legjobb pentatlonistái róják a köröket. Talán ennek is köszönhető, hogy az öttusa-szövetség vezetői népes különítménnyel képviselték magukat.

Az első versenyen jól mutatkozott be a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola csapata, hiszen Gyebróczki Máté a VI. korcsoportban az egyéni versenyszámban nagyon okos versenyzéssel megszerezte az első helyet. Már a 100 méteres úszásnál is elsőként csapott a célba, majd következett a hendikepes futás, amelyben az úszás során megszerzett előnnyel indították a futószámot, vagyis a befutó sorrendje egyben a verseny végeredménye is volt. A nagyon látványos futás során Máté nem hagyott kétséget afelől, hogy nem engedi ki kezéből a győzelmet, óriási hajrával elsőként ért célba. Chrenkó Máté nyolcadik lett, az ő eredményével együtt az Arany-gimnázium csapata a dobogó második fokára állhatott fel. Az érmeket Martinek János kétszeres olimpiai bajnok adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!